Rode kaart Janmaat brengt ADO tot leven

Het Haags kwartiertje leverde ADO Den Haag dan eindelijk de punten op (2-1). De kiem van het succes lag in de rode kaart voor SC Heerenveen-back Daryl Janmaat.

ADO-trainer Raymond Atteveld koos voor de wedstrijd tegen SC Heerenveen voor een andere aanpak. De vier wisselingen brachten echter niet het beoogde effect. SC Heerenveen was in Den Haag duidelijk sterker en leidde terecht door een doelpunt van Gerald Sibon.

ADO kreeg de hulp van een oud-speler. Daryl Janmaat vergaloppeerde zich aan de zijlijn ten opzichte van Karim Soltani. Doordat de rechtsback van SC Heerenveen al een gele kaart op zak had, verdween hij op slag van rust met rode kaart naar de kleedkamer.

Met een man minder dook SC Heerenveen enkele keren gevaarlijk op voor het doel van Robert Zwinkels. Zo liet Roy Beerens na de marge te verdubbelen. Pas in de laatste twaalf minuten sloeg ADO Den Haag toe.

Wesley Verhoek speelde een doorslaggevende rol in de wederopstanding van ADO. De aanvaller, die in de rust in de plaats kwam van Csaba Horváth, tekende voor de gelijkmaker. Zijn kopbal verdween via Goran Popov en de paal in het Friese doel.

Ook bij de 2-1 van Bogdan Milic was Verhoek betrokken. De invaller verhinderde opzichtig dat Popov op de lijn redding bracht. Tot woede van SC Heerenveen liet scheidsrechter Kevin Blom de overtreding onbestraft.