ADO baalt van ophef: 'Samenwerking nog nooit zo goed geweest'

Reacties

ADO Den Haag ontkent met klem dat er sprake is van een kink in de kabel met grootaandeelhouder United Vansen. De club baalt van de ophef die is ontstaan na een publicatie in De Telegraaf.

ADO baalt van ophef: 'Samenwerking nog nooit zo goed geweest'

United Vansen zou ontevreden zijn over het functioneren van Mattijs Manders vanwege de financiën van de club. Bovendien is financieel directeur Henrik-Jan Rinner nog altijd niet ingeschreven als statutair-directeur door Manders, ook iets dat het Chinese bedrijf van Hui Wang tegen de borst stuit. Om die reden zou United Vansen volgens de publicatie afscheid willen nemen van Manders.

ADO neemt nu in een officiële verklaring afstand van het bericht in de landelijke krant. 'Onze samenwerking is nog nooit zo goed geweest als nu en we hebben er vertrouwen in dat algemeen directeur Mattijs Manders de club zal blijven leiden op weg naar het bereiken van de sleuteldoelstellingen. Zoals al is besloten onder de vorige RvC, zal een tweede statutaire directeur worden benoemd, wiens benoeming binnenkort wordt verwacht', aldus Ad Melkert, voorzitter van de raad van commissarissen.

Felix Wu, namens United Vansen commissaris bij ADO, sluit zich aan bij de woorden van Melkert. 'We zijn het eens over onze betrokkenheid voor de lange termijn bij ADO Den Haag en over de managementdoelstellingen die we samen hebben vastgesteld.'

Manders zelf zegt ook niet op de hoogte te zijn van eventuele onvrede over zijn functioneren vanuit China. 'Natuurlijk praten en discussiëren we over het wel en wee bij ADO Den Haag, maar dat gebeurt altijd op een normale en constructieve manier. Er zijn naar mij toe bovendien nooit signalen geweest voor een gebrek aan vertrouwen.'

Bekijk hier al onze video's
Meer ADO Den Haag
Meer over ADO Den Haag
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.