Adebayor weer belangrijk voor winnend Arsenal

Met opnieuw een belangrijke bijdrage van Emmanuel Adebayor heeft Arsenal Manchester City op de eerste thuisnederlaag van het seizoen getrakteerd (1-3).

Adebayor weer belangrijk voor winnend Arsenal

Arsenal-manager Arsène Wenger mag zich gelukkig prijzen dat Togo zich niet heeft geplaatst voor de Afrika Cup. In tegenstelling tot zijn Afrikaanse collega-sterren kan de Togolese aanvaller Adebayor zijn club dienen. Arsenal vaart er wel bij.

Ook tegen Manchester City speelde Adebayor een beslissende rol. De aanvaller nam met zijn tiende treffer in de laatste acht wedstrijden op rij het voortouw bij Arsenal. Zijn snelle openingstreffer bleek een goede basis voor de verdiende overwinning in Manchester.

Arsenal liep via een fraaie omhaal van Eduardo da Silva (foto) binnen een half weg naar een 2-0 voorsprong. De tegentreffer van de Zwitser Gelson Fernandes bood Manchester City enige hoop om de eerste thuisnederlaag af te wenden. Ondanks iets meer druk slaagden The Citizens er niet in dat leed te voorkomen. Arsenal deelde in de slotfase de genadeklap uit, door wie anders dan Adebayor.

Bekijk hier al onze video's