Adana Demirspor gaat ook na vertrek Kluivert onderuit

Adana Demirspor heeft de eerste wedstrijd zonder Patrick Kluivert als trainer op de bank verloren. De nummer vijf van Turkije ging onderuit bij koploper Galatasaray.

Galatasaray
Galatasaray
3 - 1
Adana Demirspor

Kluivert besloot eerder deze week om te vertrekken bij Adana Demirspor, waar hij pas sinds de zomer aan het roer stond. Hij begon nog hoopvol aan zijn eerste klus als hoofdtrainer in clubverband en stond lang op de derde plek in de Süper Lig. Na drie gelijke spelen en de nederlaag tegen Samsunspor van zaterdag besloten Kluivert en de club om de samenwerking te beëindigen.

Een stunt zat er vier dagen later niet in tegen koploper Galatasaray, met onder anderen Dries Mertens en Mauro Icardi in de basis. De thuisploeg nam de leiding via Sacha Boey en Kerem Akturkoglu verdubbelde de marge. Nog voor de rust zorgde M'Baye Niang voor 2-1, maar verder dan dat kwam Adana Demirspor niet. Icardi maakte in de extra tijd van de tweede helft een einde aan alle twijfels door vanaf de strafschopstip de 3-1 te maken.