Achttien Eredivisie-clubs akkoord met Werkgroep Kunstgras

Reacties

De achttien Eredivisie-clubs zijn maandag akkoord gegaan met de installering van een Werkgroep Kunstgras. Dat gebeurde tijdens een algemene vergadering van belangenbehartiger Eredivisie CV.

Achttien Eredivisie-clubs akkoord met Werkgroep Kunstgras

ECV-directeur Jacco Swart had eerder de plannen voor een werkgroep kenbaar gemaakt. Maandag werd duidelijk dat onder anderen Hai Berden (voorzitter VVV-Venlo) en Rob Toussaint (commercieel directeur Heracles Almelo) namens de zeven 'kunstgrasclubs' in de werkgroep zitting nemen. Hans Nijland (algemeen directeur FC Groningen) en Joost de Wit (algemeen directeur Vitesse) vertegenwoordigen de clubs zonder kunstmat. Swart zelf zal de werkgroep leiden.

De werkgroep gaat proberen met een voorstel voor een oplossing rond de kunstgrasproblematiek in Nederland te komen. De laatste maanden groeide het verzet tegen het nepgras verder. De projectgroep zal daarbij ook kijken naar de voorwaarden en de termijn voor een mogelijk verbod op kunstgras op het hoogste niveau.

Eerder liet Swart al weten dat er een flinke financiële component aan het verhaal zit. Een compensatieregeling voor de zeven huidige clubs met kunstgras is daarbij een heet hangijzer. Swart beloofde aan de NOS ook alvast dat de werkgroep niet veel in de kaarten zal laten kijken. 'We gaan niet wekelijks rapporteren aan de media. Je moet een broedende kip niet storen. Er zal nog minder naar buiten komen dan bij de kabinetsformatie.'

In principe is het doel van de werkgroep om op 12 december, mits er niet meer tijd nodig is, met een voorstel te kunnen komen tijdens de vergadering betaald voetbal. Dan zal het voorstel ter stemming worden ingebracht bij de 34 profclubs (niet alleen Eredivisie). Alleen bij een twee-derde meerderheid zal vervolgens in de licentievoorwaarden opgenomen kunnen worden dat alleen op natuurgras of een hybride mat gespeeld mag worden. In de Jupiler League spelen liefst twaalf clubs op kunstgras.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.