Acht positieve tests bij Vitesse: hoofdcoach Letsch ontbreekt tegen Sparta

Reacties

Hoofdtrainer Thomas Letsch kan zaterdag niet op de bank plaatsnemen bij Vitesse in het Airborne-duel met Sparta Rotterdam. De Duitse trainer is een van de acht stafleden van de Arnhemmers die positief heeft getest op het coronavirus.

Acht positieve tests bij Vitesse: hoofdcoach Letsch ontbreekt tegen Sparta
© Pro Shots
Vitesse
Vitesse
2 - 0
Sparta Rotterdam
Sparta Rotterdam

Ook assistent-trainers Joseph Oosting, Jan Fiesser en de andere stafleden Rein Baart, Jan van Norel, Tim Arends en Dennis van der Meulen en coördinator medische zaken en fysiotherapeut Jos Kortekaas moeten de tweede speelronde van de Eredivisie aan zich voorbij lsten gaan. Alle acht leden van de technische staf moeten de komende periode in thuisquarantaine.

Desondanks kan de wedstrijd van zaterdag tegen Sparta, het jaarlijkse Airborne-duel, doorgaan. De KNVB heeft dispensatie verleend aan Vitesse. Technisch directeur Johannes Spors zal samen met hoofd opleidingen Edward Sturing, vorig seizoen nog interim-coach na het vertrek van Leonid Slutsky, en Nicky Hofs voor de groep staan. Ook leiden zij voorlopig de trainingen.

De situatie laat volgens Spors zien dat het coronavirus snel om zich heen kan slaan. 'Ondanks het volgen van het protocol en allerlei aanvullende voorzorgsmaatregelen, zijn we als club getroffen door het virus. Afgelopen vrijdag is iedereen getest met het oog op de competitiewedstrijd tegen RKC Waalwijk. Daarbij bleek dat Joseph positief getest was op corona', legt de td uit op de clubsite.

'Een extra testronde op zaterdag, vanwege de oefenwedstrijd tegen FC Utrecht, duidde geen andere gevallen aan', vervolgt de Duitse directeur van Vitesse. 'Nadat maandag een ander staflid lichte klachten kreeg, was dat aanleiding voor ons om alle directe contacten op dinsdag opnieuw te testen. Uit deze testen kwam naar voren dat ook andere leden van de technische staf positief bleken.'

De KNVB reageerde volgens algemeen directeur Pascal van Wijk begripvol. 'We zijn blij met het begrip vanuit de voetbalbond en de dispensatie die verleend is zodat Johannes samen met Edward en Nicky zaterdag het duel kunnen leiden.' De voorbereiding op het duel is echter verre van ideaal, aldus Spors. 'Maar het lijkt erop dat we dankzij adequaat handelen verdere besmettingen hebben voorkomen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.