Achilles '29 in zes jaar van tweede naar zevende niveau

Reacties

Achilles '29 is zaterdag gedegradeerd uit de Eerste Klasse. De amateurclub uit Groesbeek was in het seizoen 2016/17 nog actief in de Eerste Divisie, maar daalt zes jaar later af naar het zevende niveau van de Nederlandse voetbalpiramide.

Achilles '29 in zes jaar van tweede naar zevende niveau
© Pro Shots

Achilles waagde in 2013 de stap naar het betaalde voetbal en speelde vier seizoenen in de Jupiler League. In een poging om aan te haken in de competitie namen de Groesbekenaren echter veel financiële risico's, wat uiteindelijk leidde tot de degradatie in 2017.

Vervolgens ging het snel met de club. De rechtbank verklaarde Achilles in 2018 failliet, het bestuur moest vertrekken en sportief werd een verval ingezet dat nog altijd niet is gestopt. Door een geschil met de eigenaar van Sportpark de Heikant raakte Achilles later ook nog zijn 'thuis' kwijt. Pas drie jaar later keerde Achilles daar terug.

Achilles degradeerde in 2018 uit de Tweede Divisie en een jaar later ook uit de Derde Divisie. Mede door de problemen rond het coronavirus speelde de club later wel langer in de hoofdklasse, maar in het eerste volledig seizoen volgde degradatie naar de Eerste Klasse. De ploeg, onder leiding van oud-prof Patrick Pothuizen, daalde zaterdag opnieuw af, ondanks een zege op DZC '68 (3-0). Concurrent VV Sliedrecht won namelijk ook, waardoor degradatie onafwendbaar werd.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.