AC Milan sluit seizoen af met nederlaag tegen Cagliari

AC Milan heeft het seizoen afgesloten met een nederlaag op bezoek bij Cagliari: 2-1. Keisuke Honda speelde zijn laatste wedstrijd voor de Serie A-club.

Nummer zes AC Milan begon het duel in de wetenschap dat het niet meer kon stijgen en dalen op de Serie A-ranglijst. De Rossoneri kunnen zich via een voorronde plaatsen voor de groepsfase van de Europa League. De ploeg van Vincenzo Montella heeft daarmee de kans om na een afwezigheid van drie jaar weer door te stoten tot een Europees-toernooi.

Bij de bezoekers stond Honda in de basis. De Japanse middenvelder kondigde eerder aan dat hij na dit seizoen transfervrij vertrekt bij Milan. Om die reden droeg de ex-speler van VVV-Venlo tijdens zijn laatste wedstrijd de aanvoerdersband.

Cagliari creëerde in de openingsfase al een aantal goede kansen en kwam na een kwartier op voorsprong. João Pedro maakte de treffer op aangeven van Marco Borriello. Na rust maakte Gianluca Lapadula vanaf de penaltystip de gelijkmaker, nadat Carlos Bacca tien minuten eerder een strafschop had gemist.

Een kwartier voor tijd moest Milan verder met tien man nadat Gabriel Paletta een counter van de thuisploeg dwarsboomde. De verdediger pakte daarmee zijn tweede gele kaart. Even later werd een doelpunt van Cagliari-speler Kwang-Song Han nog afgekeurd.

In blessuretijd pakte de thuisploeg alsnog de drie punten. Fabio Pisacane tikte de bal binnen nadat doelman Gianluigi Donnarumma niet goed reageerde op een vrije trap van Pedro. AC Milan kan zich ondanks de nederlaag dus gaan opmaken voor de voorronde van de Europa League.