AC Milan provoceert Inter tijdens titelfeest: straf dreigt voor de kampioen

Reacties

AC Milan viert maandagavond zijn titelfeestje en de spelers kunnen het daarbij niet laten om buurman (en directe concurrent) Internazionale te provoceren. De disciplinaire commissie van de Italiaanse voetbalbond heeft reeds aangekondigd dat het een onderzoek is gestart.

AC Milan provoceert Inter tijdens titelfeest: straf dreigt voor de kampioen

Milan won zondag met 0-3 van Sassuolo en kroonde zich daardoor voor het eerst sinds 2011 weer eens tot kampioen van Italië. Maandag ging de ploeg van Stefano Pioli met een open bus door de straten van Milaan. Bij het begin van de rit toonden Mike Maignan en Ante Rebic al een spandoek met daarop de tekst: 'Stop de Coppa Italia maar in je r**t'.

De boodschap was gericht aan Inter, dat Milan uitschakelde in de halve finale van het bekertoernooi en uiteindelijk ook de eindstrijd won. In de titelstrijd kwam de ploeg van Simone Inzaghi echter net tekort. Dit tot dolle vreugde van de Milan-supporters, die met duizenden de straten op waren gekomen. De fans hoorden Theo Hernández nog een beledigend lied over Inter zingen.

Ook Zlatan Ibrahimovic kon het niet laten om een sneer uit te delen. De veertigjarige spits vroeg de fans om een boodschap voor Hakan Calhanoglu, die afgelopen zomer van Milan naar Inter ging. De middenvelder dacht bij Inter meer kans te maken op de Scudetto, maar vist nu dus achter het net.

Bij de Italiaanse bond kunnen ze er niet om lachen. Nog ver voor het einde van de titelparade was al aangekondigd dat de disciplinaire commissie een onderzoek was gestart, vanwege het 'schenden van de principes van fair play en eerlijkheid'. Voor Milan hangt er zodoende een straf boven het hoofd. Maar of de spelers zich daar al druk over kunnen maken?

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.