AC Milan in zeventien minuten klaar, langverwachte rentree Ribéry

AC Milan is maandag uitstekend uit de startblokken gekomen bij de herstart van de Serie A. De ploeg uit Milaan won bij Lecce en kwam daardoor dichter in de buurt van Europees voetbal. Bij Fiorentina-Brescia maakte Franck Ribéry na ruim een half jaar zijn rentree.

Lecce
Lecce
1 - 4
AC Milan
AC Milan

Milan, waar de geblesseerde Zlatan Ibrahimovic ontbrak, wil het tot nu toe teleurstellende seizoen afsluiten met een Europa League-ticket. Door de Coppa Italia-winst van Napoli is de kans groot dat ook de zevende plek daarvoor genoeg is. Die plek zou dan wel recht geven op de voorronde. Tegen Lecce maakte Milan een goede indruk. Na kansen voor Giacomo Bonaventura, Samuel Castillejo en Franck Kessié werd het na 26 minuten 0-1. Op aangeven van Hakan Çalhanoglu tikte Castillejo de bal binnen.

Lecce dacht voor rust op gelijke hoogte te komen, maar de goal van Biagio Meccariello werd na het bekijken van de beelden afgekeurd wegens buitenspel. Na rust had de thuisploeg de arbitrage mee toen de bal op de stip ging en Marco Mancosu raak schoot. Daarna walste Milan echter over Lecce heen. Bonaventura scoorde uit een rebound na een poging van Çalhanoglu. Ante Rebic maakte er vervolgens oog in oog met de doelman 1-3 van en invaller Rafael Leão kopte prachtig raak uit een voorzet van Andrea Conti (1-4).

Binnen zeventien minuten vielen er drie goals en was de wedstrijd beslist. Milan kwam daardoor op 39 punten uit 27 duels en staat - in ieder geval voorlopig -  op de zevende plek.

Fiorentina
Fiorentina
1 - 1
Brescia
Brescia

Bij Fiorentina stond Ribéry eindelijk weer aan de aftrap. De 37-jarige routinier raakte aan het einde van vorig jaar geblesseerd aan zijn knie en werkte tijdens de coronabreak verder aan zijn herstel. Tegen Brescia stond de Franse aanvaller maandag in de basis, zijn eerste optreden sinds eind november. Brescia kwam via een strafschop van Alfredo Donnarumma op voorsprong en German Pezzella maakte gelijk. In de tweede helft moest Fiorentina met tien man verder nadat Martín Cáceres zijn tweede gele kaart kreeg. Trainer Giuseppe Iachini werd vervolgens ook nog weggestuurd vanwege aanmerkingen op de leiding en het bleef bij 1-1.