AC Milan geeft na primeur Reijnders zeker lijkende overwinning weg

AC Milan is zaterdag in de Serie A op bezoek bij Lecce tegen duur puntenverlies aangelopen. Tijjani Reijnders beleefde een primeur in Stadio Via del Mare, maar Nicola Sansone eiste de hoofdrol op.

2 - 2
AC Milan
AC Milan

Reijnders werd afgelopen zomer overgenomen van AZ en speelde zich meteen in de basis van de Rossoneri, die dinsdag tegen Paris Saint-Germain een einde maakte aan een teleurstellende serie. Vier dagen later wachtte een bezoek aan Lecce en Olivier Giroud, de matchwinner tegen PSG, opende na een klein half uur de score namens Milan.

Daarna greep Reijnders de hoofdrol. In de 35ste minuut maakte hij zijn eerste doelpunt in Italiaanse dienst, waarmee hij in de voetsporen trad van Ruud Gullit. Die was op 7 april 1991 de laatste Nederlander die namens Milan scoorde tegen Lecce, ook toen in Via del Mare. Kort na die 0-2 was Reijnders opnieuw dicht bij een treffer, maar zijn inzet belandde tegen de lat.

Milan zat desondanks op rozen en leek hard op weg naar de achtste competitiezege van het seizoen. Dankzij invaller Sansone, die in de 63ste minuut binnen de lijnen kwam, kwam Lecce echter in een tijdsbestek van vijf minuten op gelijke hoogte. Drie minuten na zijn invalbeurt maakte Sansone zelf de 1-2 en vier minuten later was hij de aangever bij de 2-2 van Lameck Banda.

De bezoekers waren het helemaal kwijt, terwijl Lecce nog wel geloofde in een zege. Die kwam er bijna nog ook. Een kopbal van Sansone belandde tegen de lat. In de slotfase kwam AC Milan nog met tien man te staan na een rode kaart voor Giroud en kort daarna schoot Roberto Piccoli van grote afstand raak. De vreugde bij Lecce was echter van korte duur, want het doelpunt werd afgekeurd vanwege een aanvallende fout.