AC Milan en Inter lopen in op Juventus

Ongekend en historisch was het puntverlies voor Juventus. Achtervolgers Internazionale en AC Milan profiteerden met hun nipte zeges.

Chievo-Juventus 1-1Juventus leed dit seizoen pas één nederlaag en één gelijkspel. Tot het bezoek aan Verona, waar de Turijnse formatie een historische resultaat moest toestaan. Chievo pakte voor het eerst in z'n geschiedenis een punt van Juventus. Patrick Vieira maakte namens Juve na ruim een half uur de spectaculaire openingstreffer van Franceschini ongedaan, en bepaalde zo de eindstand op 1-1. Treviso-Internazionale 0-1Internazionale verkleinde de achterstand tot acht punten door Treviso nipt te verslaan. De Nerazzurri hadden de nodige moeite met hekkensluiter Treviso. Maar dankzij de zevende seizoenstreffer van Julio Ricardo Cruz keerde Inter met de drie punten huiswaarts.

AC Milan-Ascoli 1-0Ook AC Milan pakte zonder te overtuigen de punten. Na een veelbelovende start - Filippo Inzaghi scoorde al na vier minuten - hield Milan de deur voor Ascoli simpel dicht. De middenmoter had aanvallend weinig in de melk te brokkelen en moest dus genoegen nemen met een kleine nederlaag in San Siro. Sampdoria-Fiorentina 3-1Sampdoria is weer terug in de race voor Europees voetbal. Na de overtuigende zege op Lecce moest nummer vier Fiorentina er ook aan geloven. Ondanks de negentiende treffer van Luca Toni bleven de punten in Stadio Luigi Ferraris, waar al na de eerste helft de eindstand was bereikt. Angelo Palombo, Max Tonetto en Francesco Flachi tekenden voor de goals van Sampdoria.