AC Milan blundert: Niang niet beschikbaar tegen Ajax

Een grove nalatigheid bij AC Milan heeft M'Baye Niang zijn plek in de Champions League-selectie gekost. Zodoende kan de achttienjarige Franse aanvaller niet aantreden in de duels met Ajax, dat met Celtic en Barcelona is ingedeeld in Groep H.

AC Milan blundert: Niang niet beschikbaar tegen Ajax

Omdat Stephan El Shaarawy op de A-lijst is gezet, die maximaal 25 spelers mag tellen, was er geen plaats meer voor Niang. Dat was evenwel niet nodig. Omdat El Shaarawy na 1 januari 1992 is geboren en al langer dan twee jaar voor AC Milan uitkomt, had hij op de B-lijst gezet mogen worden.

De UEFA wil met het invoeren van de verschillende lijsten het zelf opleiden door clubs stimuleren. Deelnemers die zoals Ajax veel eigen jeugd kunnen inschrijven, mogen zodoende in totaal (de A en de B-lijst bij elkaar opgeteld) meer spelers aanmelden.

Op de clubwebsite van de Milanezen neemt directeur Umberto Gandini de schuld op zich voor de misser. 'Ik ben volledig verantwoordelijk.'

De aanwinsten Kaká, Alessandro Matri en Valter Birsa zijn, evenals de Nederlanders Nigel de Jong en Urby Emanuelson, wél op de juiste manier aangemeld. Ajax treedt op 1 oktober aan tegen AC Milan in De Arena. Het betreft dan de tweede groepswedstrijd. De Amsterdammers besluiten op 11 december de poulefase in San Siro.

Bekijk hier al onze video's