AC Milan heeft woensdagavond zonder groots te spelen het uitduel met Empoli gewonnen. Middenvelder Franck Kessié was met twee rake schuivers van grote waarde voor de ploeg van trainer Stefano Pioli, dat tweede staat in de Serie A.

Empoli
2 - 4
AC Milan
AC Milan

Kessié tekende na een klein kwartier voor de openingstreffer. Op aangeven van Olivier Giroud, die de bal met een vloeiende voetbeweging panklaar legde, schoof Kessié met een hard en laag schot raak. Lang wist Milan de voorsprong niet vast te houden, want vijf minuten later maakte Nedim Bajrami gelijk. Zijn stuiterende schot bleek geen makkelijke prooi voor Milan-keeper Mike Maignan.

Na de gelijkmaker verkrampte Milan en werd Empoli de beter voetballende ploeg. Daar waar Empoli ondanks het overwicht weinig grote kansen creëerde, was de tweede poging van Kessié wederom goud waard voor I Rossoneri. Na voorbereidend werk van Alexis Saelemaekers knalde Kessié de bal opnieuw hard en laag tegen het net. Kessié maakte met zijn dubbelslag zijn dertiende en veertiende treffer van het seizoen en evenaarde hiermee Milan-legende Kaká met de meeste treffers in één seizoen als middenvelder.

In de tweede helft moest Empoli komen om nog een resultaat te boeken, maar Milan controleerde de wedstrijd en gaf weinig ruimtes weg. Na de 1-3 van Alessandro Florenzi kon alle hoop van Empoli de prullenbak in en na de 1-4 van Theo Hernández was het duel beslist. De rake penalty van Inter-huurling Andrea Pinamonti bepaalde de eindstand.

Napoli
Napoli
0 - 1
Spezia
Spezia

Beide ploegen maakten er vanaf het eerste fluitsignaal een wedstrijd van, al was het Spezia dat na ruim een half uur enigszins gelukkig de leiding pakte. Nadat Simone Bastoni vanaf rechts een vrije trap het Napoli-strafschopgebied in slingerde, belandde de bal prompt op het hoofd van Napoli-verdediger Juan Jesus. De Braziliaan verschalkte hiermee zijn doelman David Ospina, die zich tevergeefs strekte. De eigen treffer bleek de enige van de wedstrijd. Bij Spezia, dat zeventiende staat, keek Jeroen Zoet heel het duel als reserve toe.