Absurde blunder op Afrika Cup gaat de hele wereld over: 'Dit verdiende hij niet'

Reacties

Het was het weekend van de keepersfouten in de Eredivisie, maar de grootste blunder werd toch wel gemaakt op het toernooi om de Afrika Cup. De beelden van de onvoorstelbare misser van Badra Ali Sangaré gaan de hele wereld over. 'Dit verdiende hij niet', treurde zijn coach na afloop.

Absurde blunder op Afrika Cup gaat de hele wereld over: 'Dit verdiende hij niet'
© ESPN
Ivoorkust
Ivoorkust
2 - 2
Sierra Leone
Sierra Leone

Ivoorkust was zondag hard op weg naar een overwinning op Sierra Leone, maar vlak voor tijd viel toch nog de gelijkmaker. Die kwam op een zeer merkwaardige manier tot stand: Sangaré moest sprinten om een kopbal van een medespeler binnen de lijnen te houden en kwam op tijd aan. Hij pakte de bal op, maar liet deze uit zijn vingers glippen toen hij op de grond viel. Steve Caulker profiteerde van het gestuntel en leverde de assist op de 2-2 van Alhaji Kamara.

Sangaré kon de wedstrijd na zijn blunder niet afmaken. De doelman klaagde over pijn in zijn knie en verliet het veld. Op social media was iedereen er wel van overtuigd dat Sangaré een blessure geveinsd had, zodat hij nog iets van een excuus had voor zijn gegrabbel, maar daar was volgens bondscoach Patrice Beaumelle niets van waar.

'Onze keeper heeft echt last van zijn knie. Hij was aan het huilen in de kleedkamer', zei de bondscoach na afloop van het 2-2 gelijkspel. Maar kwamen die tranen door de pijn of door zijn blunder? Beaumelle hield het in het midden. 'Hij was geweldig vandaag, speelde een geweldige wedstrijd. Dit verdiende hij niet. De spelers zijn teleurgesteld, in de kleedkamer zaten zij met hun hoofden naar de grond gericht. We hebben twee punten verloren.'

Ivoorkust is door de absurde blunder van Sangaré nog niet honderd procent zeker van een plek in de achtste finales van het Afrika Cup-toernooi, al is het wel zeer goed op weg. Donderdag wacht de laatste groepswedstrijd, tegen titelhouder Algerije. Of Sangaré dan weer kan spelen, is volgens Beaumelle nog maar zeer de vraag.

Afrika Cup

Stand Groepsfase Groep E Afrika Cup 2021 Cameroon

Afrika

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ivoorkust
3
2
1
0
6-3
+3
7
2
Equatoriaal-Guinea
3
2
0
1
2-1
+1
6
3
Sierra Leone
3
0
2
1
2-3
-1
2
4
Algerije
3
0
1
2
1-4
-3
1
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.