Absolute hoofdrol videoscheids tijdens bekerzege NEC in derby

Reacties

NEC heeft de volgende ronde van het toernooi om de KNVB-beker bereikt dankzij een overwinning op de buren van Achilles'29: 3-0. Tijdens het duel in Nijmegen was er een hoofdrol voor de videoscheidsrechter, die op twee cruciale momenten een beslissing omdraaide.

Absolute hoofdrol videoscheids tijdens bekerzege NEC in derby

NEC kreeg in de streekderby tegen Achilles'29 al vroeg een tegenslag te verwerken. Suently Alberto werd namelijk na het bekijken van de videobeelden met rood van het veld gestuurd. De ex-PSV'er plantte zijn noppen op het bovenbeen van Omid Popalzay. Zo kwam zijn basisdebuut voor de Nijmegenaren al na twintig minuten tot een einde.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Voor het incident waren er kansen aan allebei de kanten, maar met een tiental kreeg NEC iets meer grip op de wedstrijd. Ook met een overtal maakte Achilles een ietwat futloze indruk. Kort voor de pauze was er opluchting in De Goffert. Een knappe combinatie tussen Gregor Breinburg en Jordan Larsson werd uiteindelijk afgerond door Arnaut Groeneveld. Op deze wijze ging de Jupiler League-club toch met een voorsprong de rust in tegen de amateurs van Achilles.

Kort na de pauze leek NEC de kans te krijgen om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Larsson was de Achilles-defensie te snel af en leek onderuitgehaald te worden in het zestienmetergebied. Zo dacht ook scheidsrechter Dennis Higler, die gedecideerd naar de penaltystip wees. Opnieuw was er een hoofdrol voor Kevin Blom, die via de videobeelden constateerde dat de overtreding wel degelijk buiten het zestienmetergebied werd ingezet. NEC kreeg dus een vrije trap en geen penalty. Groeneveld raakte uit deze poging de paal.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Even later moest ook Achilles verder met tien man. Shuremy Felomina maakte opnieuw een overtreding op Larsson en ontving zijn tweede gele kaart. Uit deze vrije trap werd uiteindelijk wel gescoord. Doelman Timo Plattel zag er niet goed uit bij de eerste inzet van Groeneveld, waarna Ferdi Kadioglu de rebound binnentikte: 2-0.

In de slotfase zette Mohamed Rayhi met een fraaie lob de eindstand op het scorebord, waardoor NEC zich bij de laatste zestien ploegen in de strijd om de KNVB-beker voegt. Donderdag staat de loting voor de achtste finales op de rol.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.