Aanvaller Jonathan houdt doel schoon

Jonathan zal het duel met Honduras niet snel vergeten. Als aanvaller scoorde de jonge Spanjaard, als keeper stopte hij een strafschop.

Aanvaller Jonathan houdt doel schoon

Veel had het duel tussen Spanje en Honduras niet om het lijf. Het ene land was al zeker van kwalificatie, de ander al zeker van uitschakeling. Een kwartier voor het einde was het de beurt aan de reservekeepers, zo moeten de twee bondscoaches hebben gedacht.

Bij Spanje kwam Roberto voor Manu, bij Honduras maakte Angel Guerra plaats voor Fernando Pineda. Niets aan de hand, zeker met een 3-0 stand in het voordeel van Spanje. Leuk voor de tweede goalies, die normaal gesproken nooit verder komen dan de reservebank

Maar voor Roberto werd het een kort optreden. Drie minuten na zijn entree kon hij alweer van het veld. Scheidsrechter Codjia strafte de doelman van Atlético Madrid voor het neerhalen van een doorgebroken speler.

Dan de derde doelman inbrengen, is de logische gedachte. Maar daar schuilde nou juist het probleem. De Spaanse bondscoach Iñaki Sáez had al zijn drie wissels al gebruikt. Tsja, en wat doe je dan als trainer. Dan wijs je een veldspeler aan die op het trainingsveld zo nu en dan voor de gein de keeperhandschoenen aantrekt.

Jonathan was de gelukkige. De jongeling van Espanyol, die zich als aanvaller had laten gelden, liet zien ook tussen de palen uit de voeten te kunnen. Hij stopte de strafschop van de voet van Ramon Nuñez en werd voor de tweede keer de gevierde man bij Spanje.

Bekijk hier al onze video's