Aanvallend ingesteld PSV eenvoudig langs RKC Waalwijk

De aanvallende wijzigingen die trainer Dick Advocaat in zijn elftal doorvoerde hebben gezorgd voor een goed resultaat voor PSV. De club uit Eindhoven was duidelijk een maatje te groot voor RKC. In het Philips Stadion werd het 2-0.

Het duel in Eindhoven was geen moment een echte wedstrijd. PSV heerste vanaf de eerste minuut, maar wist dat niet uit te drukken in de score. Althans, niet voldoende. Na zes minuten pakte de KNVB beker-finalist van dit seizoen de leiding dankzij een treffer van Dries Mertens (foto onder).

De kleine Belg maakte zijn dertiende seizoentreffer vanaf elf meter, nadat scheidsrechter Jan Wegereef na de overtreding van Ard van Peppen op Atiba Hutchinson een strafschop toekende. De vroege voorsprong leek een voorbode voor een ruime overwinning. Dat had er zeker ingezeten als Ola Toivonen, Kevin Strootman en Georginio Wijnaldum (foto boven) zorgvuldiger waren omgesprongen met de geboden kansen. De voorsprong werd pas uitgebreid in de zeventigste minuut van de wedstrijd, toen Wijnaldum PSV-huurling Jeroen Zoet met een subtiele voetbeweging verschalkte. De huidige doelman van RKC was kansloos op de inzet en kon slechts toekijken hoe de topscorer van PSV zijn veertiende treffer van het seizoen aantekende.

De ploeg van trainer Erwin Koeman stichtte nauwelijks gevaar in de Brabantse derby. Het meest gevaarlijkste moment had de ploeg uit Waalwijk te danken aan de dienstdoende leidsman, die de vrije trap van Sander Duits via zijn achterhoofd verlengde en daarmee voor tumult voor het PSV-doel zorgde.

Helaas voor de 34 duizend aanwezige supporters, die van RKC buiten beschouwing gelaten, bleef het slechts 2-0 in het Philips stadion. PSV is door de winstpartij weer de koploper van de Eredivisie met twee punten voorsprong op Ajax, dat morgen aantreedt tegen AZ. De Amsterdammers heroveren bij winst de eerste plaats ten koste van PSV. RKC blijft vijftiende met 26 punten uit 27 wedstrijden.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.