Aanval op Infantino: 'Het is alleen maar een kwestie van geld'

Reacties

Gianni Infantino dreigde afgelopen week het WK voor vrouwen niet uit te zenden. De FIFA-voorzitter was niet blij met de biedingen die op de televisierechten waren binnengekomen. Na het dreigement ontving Infantino harde kritiek van de Duitse sterspeelster Alexandra Popp.

Aanval op Infantino: 'Het is alleen maar een kwestie van geld'
© Pro Shots

'Bij meneer Infantino heb ik de indruk dat alles alleen maar een kwestie van geld is, het draait alleen om geld', sprak Popp tegenover persbureau AFP. De foeterende Infantino noemde de aanbiedingen voor de rechten eerder deze week nog een 'klap in het gezicht' van de spelers en 'alle vrouwen wereldwijd'. Inmiddels is er echter nog altijd onduidelijkheid of het eindtoernooi in Engeland, Spanje, Italië, Duitsland en Frankrijk wel uitgezonden kan worden.

Naar verluidt liggen de biedingen tussen de één en tien miljoen pond voor het uitzenden van het toernooi, terwijl de biedingen voor het mannen-WK tussen de 100 en 200 miljoen pond liggen. Dat kan Infantino maar moeilijk verkroppen. Popp pleit echter voor duidelijkheid. 'Het zou niet zo moeten zijn, dat de FIFA-baas alleen aan geld denkt. Op deze manier wordt de sport waar we allemaal zo van houden, die we zo waarderen, beschadigd.'

'Het is de plicht van de FIFA om tot een overeenkomst te komen', vindt Popp. De Duitse speelster van Wolfsburg is klaar met de woorden van de FIFA-baas. 'Er moet een oplossing komen. Het is klaar met de schuld afschuiven en hebzucht laten spreken.'

Het toernooi wordt deze zomer gehouden in Australië en Nieuw-Zeeland. Het Nederlands elftal is in Groep E gekoppeld aan Portugal (23 juli, 09.30 uur), titelhouder Amerika (27 juli, 03.00 uur) en Vietnam (1 augustus, 09.00 uur). Die wedstrijden zijn bij de NOS te zien.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.