Infantino is boos en dreigt WK voor vrouwen niet uit te zenden

Reacties

FIFA-voorzitter Gianni Infantino dreigt het WK voor vrouwen niet uit te zenden. Hij is niet blij met de biedingen die binnen zijn gekomen voor de uitzendrechten van het toernooi en dreigt de boel nu op zwart te gooien. Infantino noemt het een 'klap in het gezicht' van de spelers en 'alle vrouwen wereldwijd'.

Infantino is boos en dreigt WK voor vrouwen niet uit te zenden
© Pro Shots

Het WK wordt van 20 juli tot 20 augustus gespeeld in Australië en Nieuw-Zeeland, maar de kans bestaat dat niet iedereen dat te zien krijgt. De uitzendrechten moeten nog worden verkocht en Infantino is allesbehalve blij met de biedingen van grote landen als Engeland, Spanje, Italië, Duitsland en Frankrijk.

'Voor alle duidelijkheid, het is onze morele en wettelijke verplichting om niet te onderbieden voor het WK', zei Infantino tijdens een persbijeenkomst in Genève. 'Als de aanbiedingen oneerlijk zullen blijven, zijn we gedwongen om het WK niet uit te zenden in de vijf grote Europese landen.'

Naar verluidt liggen de biedingen tussen de één en tien miljoen pond voor het uitzenden van het toernooi, terwijl de biedingen voor het mannen-WK tussen de 100 en 200 miljoen pond liggen. Wellicht speelt mee dat de wedstrijden in Australië en Nieuw-Zeeland voor Europese landen niet op prime-time worden uitgezonden. 'Maar er wordt nog steeds rond 09.00 uur of 10.00 uur gespeeld, dus dat lijkt me redelijk', zegt Infantino daarover.

Het Nederlands elftal is in Groep E gekoppeld aan Portugal (23 juli, 09.30 uur), titelhouder Amerika (27 juli, 03.00 uur) en Vietnam (1 augustus, 09.00 uur). Die wedstrijden zijn bij de NOS te zien.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.