Aanval op fan kost Leistner achtduizend euro en schorsing

Reacties

De Duitse voetbalbond heeft Toni Leistner voor vijf duels, waarvan twee voorwaardelijk, geschorst. De verdediger van Hamburger SV viel na het bekerduel met Dynamo Dresden (4-1 nederlaag) een fan van die ploeg aan op de tribune.

Aanval op fan kost Leistner achtduizend euro en schorsing
© Pro Shots

Het incident ging afgelopen maandag de hele wereld over. Leistner, die in het verleden voor Dresden uitkwam, stond na het DFB Pokal-duel klaar voor een interview. Naar eigen zeggen werd zijn familie beledigd, waarop hij de tribune opstormde om verhaal te halen bij de betreffende fan. De Dresden-aanhanger kreeg een flinke por, waarna stewards het relletje in de kiem smoorden.

De Duitse bond heeft Leistner nu een schorsing van drie duels en een boete van achtduizend euro opgelegd. Bovendien waren er meer gevolgen voor de HSV-verdediger. Omdat hij geen mondkapje droeg toen hij de tribune opstormde, moest hij direct in quarantaine.

'We zien dit als een ernstige vorm van wangedrag', zo legt Hans Lorenz, voorzitter van de tuchtcommissie uit. 'De schorsing telt ook niet alleen in de bekerduels, maar voor alle officiële verbanden. We hebben bij de straf ook rekening gehouden met de ernst van de provocaties. In het voordeel van de speler spreekt wel dat hij zijn excuses al heeft aangeboden.' HSV en Leistner zouden nog wel in beroep kunnen tegen de straf.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Hamburger SV
Meer over Hamburger SV
Meer T. Leistner
Meer over T. Leistner
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.