Aanstaande Juventus-promotie past in abnormale loopbaan Cáceres

Reacties

De loopbanen van voetbalprofs anno nu nemen iets vreemdere wendingen aan dan pakweg dertig jaar geleden, maar Martín Cáceres maakt het wel heel bont.

Aanstaande Juventus-promotie past in abnormale loopbaan Cáceres

De 31-jarige verdediger uit Uruguay landt volgens Italiaanse media vrijdagavond in Turijn om zijn transfer naar Juventus af te ronden. Een overgang die naadloos past in zijn vreemde carrière. Eerder kwam Cáceres al gedurende twee periodes uit voor Juventus, diende hij Barcelona en was hij een blauwe maandag actief in de Premier League. Zijn carrière-opbouw is ook niet heel standaard.

Sinds Cáceres in 2008 tekende bij Barcelona was hij actief in achtereenvolgens de Spaanse top (Barcelona), de Italiaanse top (Juventus), de Spaanse subtop (Sevilla), de Italiaanse top (Juventus), de Engelse gevarenzone (Southampton), de Italiaanse degradatiezone (Hellas Verona), de Italiaanse subtop (Lazio) en straks weer de Italiaanse top. Het is iets anders pak 'm beet de loopbaan van Jan Vreman of Francesco Totti.

Vreemde start
De start van zijn loopbaan in Europa was al merkwaardig. Cáceres werd in februari 2007 binnengehaald door Villarreal, dat hem stalde bij het bescheiden Recreativo Huelva. Bij deze club presteerde hij zo goed dat Barcelona voor hem aanklopte, zonder ook maar eenmaal in actie te zijn gekomen voor Villarreal.

Juventus betaalt overigens zo'n 600.000 euro voor Cáceres, die wordt gezien als de opvolger van de naar Qatar vertrekkende Medhi Benatia. Bij Lazio kwam de Uruguayaan dit Serie A-seizoen slechts vier keer in actie.

Spelersprofiel

M. Cáceres


Geboortedatum:
7 april 1987
Leeftijd:
37
Geboorteplaats:
Montevideo
Nationaliteit
Uruguay
Lengte:
1,80 m
Gewicht:
77 kg
Huidige club:
LA Galaxy
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.