Aanpak Dortmund overtuigde 'ruwe diamant' Rijkhoff om Ajax te verlaten

Reacties

De komst van Julian Rijkhoff naar Borussia Dortmund gaat ook in Duitsland niet onopgemerkt voorbij. Zijn zaakwaarnemer Dick van Burik legt uit waarom de bij Ajax opgeleide aanvaller voor de Duitse topclub koos.

Aanpak Dortmund overtuigde 'ruwe diamant' Rijkhoff om Ajax te verlaten
© Pro Shots

De op 25 januari zestien jaar oud geworden Rijkhoff maakte via Instagram zelf bekend bij Dortmund te hebben getekend. De jeugdinternational zat sinds 2012 in de jeugdopleiding van Ajax, maar koos er dus niet voor zijn eerste profcontract te tekenen in Amsterdam. Tot vreugde van Dortmund, dat bij monde van Lars Ricken al liet weten heel blij te zijn met de komst van Rijkhoff.

In de ogen van Bild heeft het in de Bundesliga-kwakkelende BVB daarmee een flinke slag geslagen. De boulevardkrant noemt Rijkhoff een 'ruwe diamant' en een Sturm-Juwel. Het toptalent is inmiddels in Dortmund gearriveerd en heeft zijn intrek genomen in het internaat van de club, die Rijkhoff volgens Van Burik (oud-speler van Hertha BSC) heeft overtuigd door de grondige manier van werken.

'We raakten tijdens de gesprekken met Dortmunds verantwoordelijken erg onder de indruk', vertelt de voormalige verdediger tegen Bild. 'Ze wisten alles over hem. Hun scoutingafdeling heeft zeer goed werk geleverd. Hoe goed BVB hem al kende, hoe ze hem willen verderontwikkelen en hoe overtuigd ze van hem zijn, heeft op Julian en zijn ouders grote indruk gemaakt.'

Rijkhoff zal voorzichtig worden gebracht door Dortmund, dat met Erling Haaland al een topspits in huis heeft (en ook de zestienjarige Youssoufa Moukoko). Rijkhof zal in eerste instantie meetrainen met Onder-17 en komend seizoen de overstap naar Onder-19 maken. Technisch directeur Michael Zorc is ervan overtuigd dat Rijkhoff met zijn kwaliteiten goed genoeg is voor de sprong naar de A-selectie.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Met Rijkhoff en Brian Brobbey zag Ajax in korte tijd twee talentvolle spitsen vertrekken. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.