Aanklager KNVB seponeert rode kaart Zomer

Reacties

De aanklager van de KNVB heeft de rode kaart van Ramon Zomer geseponeerd. De Heracles Almelo-verdediger werd van het veld gestuurd in de wedstrijd tegen Feyenoord (3-0).

Aanklager KNVB seponeert rode kaart Zomer

Arbiter Bas Nijhuis gaf Zomer in de 82ste minuut een rode kaart na een opstootje met Feyenoord-spits Michiel Kramer en legde zijn beslissing na afloop uit bij RTV Oost. 'Ik had hem al geel gegeven voor een overtreding op Dirk Kuijt. Kramer kwam vervolgens verhaal halen en Zomer pakte hem bij zijn strot. Op het moment in de wedstrijd was het voor mij duidelijk: wegwezen!'

De verdediger kon zich absoluut niet vinden in die lezing, zo vertelde hij bij FOX Sports. 'Kramer komt als een malle op mij af en ik pak hem bij zijn shirt. Dat is nog geen halve seconde en ik krijg een directe rode kaart. Dat vind ik heel overdreven. Het was gewoon een opstootje.' De KNVB heeft zich dus achter de lezing van Zomer geschaard.

Overigens mist de 32-jarige Heraclied wel de competitiewedstrijd tegen Vitesse van zondag. De routinier kreeg tegen Feyenoord namelijk ook zijn vijfde gele kaart en is daardoor automatisch voor een duel geschorst.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.