39 jaar en geen minuut gespeeld: oud-PSV'er surprise in WK-selectie Canada

Reacties

Canada heeft zondagmiddag de selectie voor de eerste WK-deelname sinds 1986 bekendgemaakt. Bayern München-back Alphonso Davies en Lille-aanvaller Jonathan David (foto) zijn de blikvangers. Davies kampte de laatste weken met een blessure, maar is blijkbaar op tijd fit.

39 jaar en geen minuut gespeeld: oud-PSV'er surprise in WK-selectie Canada
© Pro Shots

Een andere opvallende naam is die van Atiba Hutchinson. De 39-jarige middenvelder speelde dit seizoen door een slepende blessure nog geen minuut voor Besiktas, maar is dus wel geselecteerd voor het toernooi in Qatar. Met zijn 39 jaar en 278 dagen wordt hij één van de veteranen op het WK. Hutchinson, die van 2010 tot 2013 voor PSV speelde, heeft 97 interlands achter zijn naam.

Voor Charles-Andreas Brym betekent de selectie een flinke teleurstelling. De 24-jarige aanvaller van FC Eindhoven ontving de laatste interlandperiodes telkens een oproep voor de nationale ploeg van Canada, maar zit dus niet bij de WK-selectie.

Canada begint het WK op 23 november met een wedstrijd tegen België. Marokko en Kroatië zijn de andere opponenten in Groep F.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Wereldkampioenschap

Stand Groep F Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Marokko
3
2
1
0
4-1
+3
7
2
Kroatië
3
1
2
0
4-1
+3
5
3
België
3
1
1
1
1-2
-1
4
4
Canada
3
0
0
3
2-7
-5
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.