25 miljoen euro: ook PSG sluit sponsorcontract met cryptoplatform

Reacties

Paris Saint-Germain heeft een sponsorakkoord gesloten met Crypto.com. De deal met het platform voor cryptomunten levert de grootmacht naar verluidt miljoenen euro's op.

25 miljoen euro: ook PSG sluit sponsorcontract met cryptoplatform
© Pro Shots

Het gaat om een meerjarige samenwerking, maar over de hoogte van het sponsorbedrag laten de partijen officieel niets los. Volgens Franse media ontvangt PSG echter 25 tot 30 miljoen euro in drie jaar tijd. Een deel van dit bedrag wordt uitbetaald middels zogeheten CRO-tokens, de eigen cryptomunten van Crypto.com. Hiernaast kunnen traders vanaf nu ook op het platform van Crypto.com handelen in exclusieve PSG-tokens.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Het is een spannende tijd voor cryptocurrency', zegt Marc Armstrong, PSG’s chief partnerships officer over de deal die de Franse topclub gesloten heeft. 'We kunnen niet wachten om samen te werken met Crypto.com om al onze fans nieuwe ervaringen te bieden.'

Voetbalwereld verkent crypto
PSG is zeker niet de eerste club die in de wereld van crypto springt. Onder meer Club Brugge, Sparta Rotterdam, AZ, Ajax en Feyenoord kondigden recentelijk sponsorcontracten aan met aanbieders van cryptocurrencies; Ajax en Feyenoord gingen in zee met platform Knaken.

Eerder deze week meldde LaLiga nog dat de competitieorganisatie in samenwerking met de Franse startup Sorare NFT’s (unieke bestanden die nodig zijn om cryptomunten te kopen) gaat lanceren voor voetballers in Spanje. Dat houdt in dat traders op het platform van Sorare digitale spelerskaarten, van onder anderen Antoine Griezmann, Vinícius Júnior en Pedri, kunnen verhandelen en kunnen gebruiken in Fantasy Football-toernooien. Clubs in La Liga kunnen verdienen aan de deal met Sorare, want zij ontvangen royalty’s over deze digitale verhandelingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Meer Ligue 1
Meer over Ligue 1
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.