1,95 miljard tegenover 150 miljoen: Premier League laat Eredivisie-deal nietig lijken

Reacties

De binnenlandse uitzendrechten in de Premier League zijn voor een recordbedrag in handen gebleven van Sky Sports en TNT Sports. Zij betalen omgerekend 7,8 miljard euro om de wedstrijden van de Premier League te mogen uitzenden voor de komende periode. De nieuwe deal heeft een looptijd van vier jaar en gaat in per het seizoen 2025/26.

1,95 miljard tegenover 150 miljoen: Premier League laat Eredivisie-deal nietig lijken
© Voetbal International

Het is volgens Engelse media een recorddeal in de historie van de Premier League, nooit eerder werd er zoveel per seizoen betaald voor de uitzendrechten. De BBC droeg overigens ook bij aan het record, zij plaatsten het winnende bod op het samenvattingspakket, waardoor het populaire Match of the Day blijft bestaan.

Sky Sports neemt het leeuwendeel van de live-uitzendingen voor zijn rekening, zij gaan minimaal 215 wedstrijden uitzenden per seizoen. TNT Sports moet het doen met 52 wedstrijden. Amazon, dat in de huidige deal twintig wedstrijden per seizoen toont, is er niet in geslaagd om uitzendrechten te bemachtigen voor de volgende cyclus, tot en met het seizoen 2028/29.

De Premier League was al veruit de grootste markt als het ging om tv-rechten en dat record is nu dus flink aangescherpt. Het verschil met de Eredivisie is bizar te noemen. In september werd bekend dat de Eredivisie CV en uitzendpartner ESPN een akkoord bereikten over een contract van vijf jaar, met een waarde van 750 miljoen euro. Oftewel: 150 miljoen per jaar. In de Premier League wordt er vanaf 2025 1,95 miljard betaald per seizoen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.