Zwitserse advocaat gaat FIFA-hervormingen leiden

Reacties

Voormalig IOC-directeur François Carrard is door de FIFA aangesteld als voorzitter van de hervormingscommissie die corruptie binnen de wereldvoetbalbond moet uitbannen. De 77-jarige Zwitserse advocaat deed begin deze eeuw al hetzelfde bij het Internationaal Olympisch Comité.

Zwitserse advocaat gaat FIFA-hervormingen leiden

Carrard leidde de hervormingen bij het IOC toen die in aanloop naar het bidproces voor de Olympische Winterspelen van 2002 in Salt Lake City met vergelijkbare problemen kampte als de FIFA. De toenmalige algemeen directeur moet ervoor zorgen dat het hervormingsproces geloofwaardig verloopt en zal een onafhankelijke adviesraad samenstellen om het werk van de commissie te ondersteunen.

De FIFA is tot de aanstelling van Carrard gekomen nadat het te rade is gegaan bij de zes continentale bonden, die elk twee afgevaardigden leveren voor de commissie. FIFA-voorzitter Sepp Blatter, die met het oog op de renovatie van de FIFA zijn functie beschikbaar stelde, denkt dat Carrard gezien zijn ervaringen bij het IOC de juiste man is om het hervormingsproces te leiden. Blatter vertelt in de verklaring van de FIFA ook dat de commerciële partners een belangrijke rol krijgen.

De eerste taak van Carrard en zijn commissie is om in de komende zes maanden een pakket met maatregelen samen te stellen, dat voorafgaand aan de door Blatter zelf ingelaste presidentsverkiezingen op 26 februari zal worden gepresenteerd in Zürich. De hervormingscommissie moet voortborduren op het werk dat sinds 2011 al is gedaan door toetsingscommissie. Op 24 en 25 september zal de hervormingscommissie met een eerste update komen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.