Zwitsers leveren twee FIFA-verdachten uit

Reacties

Eduardo Li is onderweg van Zwitserland naar de Verenigde Staten, waar de FIFA-bestuurder terecht moet staan voor zijn aandeel in het FIFA-corruptieschandaal. Ook Eugenio Figueredo is uitgeleverd, maar keert terug naar zijn geboorteland.

Zwitsers leveren twee FIFA-verdachten uit

Li (foto) is een van de zeven FIFA-bestuurders die op 27 mei werd aangehouden in Zwitserland op verzoek van de Amerikanen. De Costa Ricaan wordt gezien als een van de sleutelfiguren in het FIFA-corruptieschandaal. Inmiddels is de voormalige voorzitter van de Costa Ricaanse bond onder begeleiding op het vliegtuig naar New York gezet.

Ook Figueredo (83) is door Zwitserland uitgeleverd, maar niet aan Amerika maar aan zijn eigen land. De Uruguayaan wordt verdacht zijn positie van voorzitter van de CONMEBOL te hebben gebruikt voor persoonlijk gewin. Bij de verkoop van de marketingrechten zou hij miljoenen achterover hebben gedrukt.

Blatter en Platini
Sepp Blatter en Michel Platini krijgen maandag te horen wat het oordeel is van de ethische commissie van de FIFA. De presidenten van de FIFA en de UEFA zijn voorlopig geschorst vanwege dubieuze praktijken. Mogelijk wordt die tijdelijke verbanning omgezet in een levenslange schorsing, al achten Blatter en Platini zich onschuldig. Blatter kondigde al wel een persconferentie aan voor maandag.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.