Zwitserland stemt opnieuw in met uitlevering FIFA-official

Reacties

Justitie in Zwitserland heeft groen licht gegeven voor de uitlevering van Julio Rocha aan de Verenigde Staten. De Nicaraguaan is een van de belangrijke figuren in het corruptieschandaal bij de FIFA.

Zwitserland stemt opnieuw in met uitlevering FIFA-official

In mei van dit jaar werden in Zwitserland zeven FIFA-officials opgekapt na Amerikaans onderzoek, waaronder dus Rocha. De voormalige voorzitter van de voetbalbond van Nicaragua wordt ervan verdacht steekpenningen te hebben gevraagd en aangenomen ter waarde van zo'n 132 duizend euro voor de uitzendrechten van de WK-kwalificatiewedstrijden van zijn vaderland.

Rocha is niet de eerste FIFA-verdachte die door de Zwitsers wordt uitgeleverd aan de VS. Rafael Esquivel (Venezuela), Eugenio Figueredo (Uruguay), Eduardo Li (Costa Rica) en Costas Takkas (Groot-Brittannië) gingen hem in een eerder stadium al voor. Daarnaast gaf Jeffrey Webb, afkomstig van de Kaaimaneilanden, zich vrijwillig over aan Amerika.

De Nicaraguaan heeft dertig dagen om zijn uitlevering aan de VS eventueel formeel aan te vechten bij het Federale Strafhof van Zwitserland.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.