Zwalkend Arsenal bereikt nieuw dieptepunt tegen Palace

Reacties

Arsenal heeft maandagavond een pijnlijke nederlaag geleden in de strijd om de tickets voor de Champions League. Crystal Palace zorgde ervoor dat de discussie over de toekomst van Arsène Wenger alleen maar heviger zal worden: 3-0. Want het jarenlange abonnement op het miljardenbal staat flink onder druk.

Zwalkend Arsenal bereikt nieuw dieptepunt tegen Palace

Het lek bij Arsenal leek na de interlandperiode boven met een 2-2 gelijkspel tegen Manchester City en de 3-0 zege op stadgenoot West Ham United, maar op Selhurst Park bleek dat het vertrouwen bij de ploeg van Wenger nog altijd flinterdun is. The Gunners leden hun vierde uitnederlaag op rij in de Premier League, een record in het Wenger-tijdperk. Bovendien is plaatsing voor de Champions League, tot dit seizoen een zekerheidje, misschien wel verder weg dan ooit op de huidige zesde plaats.

Zoals gewoonlijk grossierde Arsenal in balbezit, maar daar deed het veel te weinig mee. Palace sprong daarentegen heel efficiënt met de mogelijkheden om. In de zeventiende minuut was het al raak toen Yohan Cabaye op de rechterflank Wilfried Zaha vond. Uit een lage voorzet van de vleugelspits tikte Andros Townsend de 1-0 binnen (foto). Emiliano Martínez, die onder de lat begon bij afwezigheid van Petr Cech en David Ospina, bleef het antwoord schuldig.

Ondanks de slechte prestaties van dit seizoen zijn er verhalen dat Arsène Wenger zijn aflopende contract bij Arsenal kan verlengen. De fans blijven echter roepen om zijn vertrek, zeker als de club voor het eerst onder het bewind van de Fransman de Champions League zou mislopen.
Ondanks de slechte prestaties van dit seizoen zijn er verhalen dat Arsène Wenger zijn aflopende contract bij Arsenal kan verlengen. De fans blijven echter roepen om zijn vertrek, zeker als de club voor het eerst onder het bewind van de Fransman de Champions League zou mislopen.

Aan de andere kant zag Wayne Hennessey de aanvallers ook regelmatig op zich afkomen, maar de Welshe doelman werd niet in verlegenheid gebracht. Alexis Sánchez en Danny Welbeck probeerden het wel, maar Palace was in de tegenstoot minstens zo gevaarlijk. Zo schoot Christian Benteke vlak voor rust uit een lastige hoek op de vuisten van Martínez. Meteen na de hervatting leek de Belgische spits te scoren, maar hij stond buitenspel na een schot van Townsend.

Het zou uitstel van executie blijken voor Arsenal, want het prachtige doelpunt van Cabaye in de 63ste minuut telde wel. De Franse middenvelder schoot de bal na terugleggen van Zaha van buiten de zestien met een fraaie boog over Martínez. Vijf minuten later was de 24-jarige Argentijn opnieuw geklopt door een strafschop van Luka Milivojevic. De doelman had de penalty zelf veroorzaakt door uit zijn doel te komen, al ging Townsend wel erg makkelijk liggen.

Het zwalkende Arsenal stelde daar de tweede helft mede door prima verdedigen van Liverpool-huurling Mamadou Sakho nauwelijks iets tegenover. De crisis van The Gunners bereikt daardoor weer een nieuw dieptepunt. De mannen van Wenger pakten in de laatste acht competitieduels slechts zeven punten. Het gat met nummer vier City bedraagt nog altijd zeven punten, al heeft Arsenal nog een wedstrijd tegoed. Palace loopt door de vijfde zege in zes duels verder weg van de degradatiezone.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.