Man Utd simpel langs al bijna gedegradeerd Sunderland

Reacties

Door een gemakkelijke zege bij hekkensluiter Sunderland (0-3) houdt Manchester United de Engelse topvier in het vizier. Zlatan Ibrahimovic zette de ploeg van coach José Mourinho zondagmiddag op het goede spoor.

Man Utd simpel langs al bijna gedegradeerd Sunderland

Mourinho en United hebben dit seizoen nog twee kansen om kwalificatie voor de Champions League af te dwingen. Enerzijds kan dat door in de topvier van de Premier League te eindigen, anderzijds kan dat ook door de Europa League te winnen. Dat Mourinho die Europa League belangrijk vindt, bleek wel uit de opstelling. De met lichte klachten kampende David de Gea was niet van de partij en ook Antonio Valencia werd gespaard voor het eerste duel met Anderlecht van komende donderdag.

In de beginfase had United, dat in Marouane Fellaini zijn aanvoerder had, in het Stadium of Light een licht overwicht. Na een grote kans voor Jesse Lingard, waar doelman Jordan Pickford een adequaat antwoord op had, was het Ibrahimovic die na een klein half uur de score opende. Hij nam de bal aan, versnelde al draaiend en besloot met een droge knal in de verre hoek (zie filmpje). Het was voor de Zweed al zijn zeventiende competitiegoal en zijn 28ste officiële treffer van dit seizoen.

Nog voor de rust kreeg Sunderland, dat zo nu en dan wel dreigend werd, nóg een tegenvaller te verwerken. De Zweedse middenvelder Sebastian Larsson mocht inrukken met een directe rode kaart na een harde sliding op Ander Herrera.

Toen United direct na de pauze het numerieke overwicht in de 0-2 omzette, Henrikh Mkhitaryan schoot de bal in de verre hoek, was het duel gespeeld. United, met Daley Blind het laatste half uur als invaller, liet vervolgens diverse mogelijkheden onbenut om de voorsprong uit te bouwen. Sunderland kon de spanning echter niet meer terugbrengen, waarna invaller Marcus Rashford er vlak voor tijd nog 0-3 van maakte op aangeven van Ibrahimovic.

United wipt daardoor weer over Arsenal heen. De voorsprong op de nummer zes is drie punten, al heeft Arsenal een duel minder gespeeld. De achterstand van United op nummer vier Manchester City is vier punten, maar de stadgenoot en aartsrivaal heeft een wedstrijd meer afgewerkt. De formatie van Mourinho kan nu het vizier op Anderlecht gaan richten.

De Sunderland-fans kunnen zich zo langzamerhand gaan opmaken voor het moment dat de degradatie een feit is. Manager David Moyes, die als coach van United volledig mislukte, staat inmiddels vier punten achter op nummer negentien Middlesbrough. Met nog zeven duels te gaan is het gat met de veilige plek zeventien (Hull City) tien punten. En hoewel Sunderland de voorbije seizoenen wel vaker dergelijke Houdini-ontsnappingen neerzette, wijst daar dit seizoen in ieder geval nog helemaal niets op.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.