Braziliaanse smaakmakers en Wijnaldum redden Klopp

Reacties

Liverpool heeft zaterdag met moeite een overwinning geboekt bij Stoke City. Daardoor houdt de ploeg de derde plaats vast ten koste van Manchester City, dat ook won. Manager Jürgen Klopp moest onverhoopt een beroep doen op zijn Braziliaanse smaakmakers.

Braziliaanse smaakmakers en Wijnaldum redden Klopp

Stoke City – Liverpool 1-2
Klopp kwam in het Britannia Stadium met een experimentele opstelling op de proppen: met drie verdedigers en basisplaatsen voor Trent Alexander-Arnold, Divock Origi en Ben Woodburn, die zijn basisdebuut maakte. De offensieve krachten Philippe Coutinho en Roberto Firmino startten op de bank.

In de nieuwe samenstelling kon Liverpool niet overtuigen. De bezoekers creëerden in de eerste helft geen enkele uitgespeelde mogelijkheid. Stoke City profiteerde van de futloosheid bij The Reds. Nadat voormalig FC Twente-speler Marko Arnautovic al twee keer gevaarlijk werd, zorgde Jonathan Walters ervoor dat Stoke met een voorsprong ging rusten. De routinier kopte bij de eerste paal binnen uit een nauwkeurige voorzet van Xherdan Shaqiri, die ruimte kreeg van de verkeerd instappende Ragnar Klavan.

Klopp greep halverwege al in door Coutinho en Firmino in het elftal te brengen voor de jonkies Alexander-Arnold en Woodburn. Nadat Charlie Adam door ongelukkig uitverdedigen van Georginio Wijnaldum bijna de marge verdubbelde, werd het effect van de wissels zichtbaar.

Daarna zag Dejan Lovren zijn kopbal op de lat zag eindigen. Uiteindelijk werd de aanvalsdrang beloond toen Coutinho een afgeslagen bal tegen de touwen schoot. Maar het hoogtepunt volgde rap op de gelijkmaker: na een diepe bal van Wijnaldum nam Firmino de bal met succes vol op de slof en liet daarmee doelman Lee Grant kansloos. De opluchting was groot, getuige ook de omhelzing van Wijnaldum met Klopp na de goal.

Nauwelijks bekomen van de 1-2 onderscheidde Simon Mignolet zich met een redding op een inzet van Saido Berahino van dichtbij. Vervolgens speelde Liverpool de wedstrijd gecontroleerd en vakkundig uit, waardoor het de derde plaats niet hoeft over te doen aan Manchester City (verschil blijft twee punten), dat wel één duel minder speelde.

Manchester City – Hull City 3-1
Concurrent Manchester City ontving Hull City, dat in uitstekende doen was in de afgelopen weken. The Tigers gaven weinig ruimte weg tegen City, dat hulp nodig had van de tegenstander om tot de openingstreffer te komen. Jesús Navas, die opnieuw de rechtsback van dienst was, maakte in de eerste helft het verschil. Zijn voorzet werd na een half uur door Ahmed Elmohamady op twee meter van de doellijn knullig tot doelpunt gepromoveerd.

Met de voorsprong eenmaal op zak ging City een stuk vrijer op zoek naar meer doelpunten in de tweede helft. Raheem Sterling was de vormgever. Bij de treffers van Sergio Agüero en Fabian Delph kreeg hij de assist op zijn naam. Daardoor was de buit al een klein half uur voor het laatste fluitsignaal binnen voor City. De eretreffer kwam nog op naam van Andrea Ranocchia. City kan nu maandag rustig toekijken hoe achtervolger Arsenal (de nummer vijf) op bezoek gaat bij Crystal Palace (21.00 uur).

West Ham United – Swansea City 1-0
Met Leroy Fer in de basis en Luciano Narsingh op de bank reisde Swansea City naar Londen voor een belangrijke wedstrijd om lijfsbehoud. Het was de thuisploeg die de drie punten binnensleepte. Cheikhou Kouyaté knalde vlak voor rust raak van buiten de zestien om het vervolgens uitbundig te vieren met het thuispubliek.

Onmiddellijk na de hervatting liet Robert Snodgrass het na om goed voorwerk van André Ayew om te zetten in een tweede treffer. Ook met invaller Narsingh in de ploeg kon Swansea de achterstand niet meer ongedaan maken. Daardoor blijven de Welshmen plakken op plek achttien, die aan het eind van het seizoen degradatie betekent.

Middlesbrough – Burnley 0-0
Middlesbrough speelde in eigen huis tegen Burnley. Gezien het gat met Swansea (op voorhand vijf punten) was een zege voor de nummer negentien zeer gewenst. Álvaro Negredo en Marten de Roon, die woensdag nog trefzeker waren tegen Hull City (4-2 verlies), begonnen echter verrassend op de bank.

Op een weinig vermakelijke eerste helft volgde een aanzienlijk spannender tweede deel. Daarbij waren de ingevallen spitsen Negredo en Sam Vokes dicht bij een beslissende treffer. De Spanjaard zag zijn omhaal gekeerd worden door Burnley-keeper Tom Heaton en voor Vokes was het aan de andere kant bijna raak, maar de bal werd van de doellijn gehaald.

Dat gebeurde in de slotfase opnieuw, bij een kopbal van Middlesbrough-verdediger Daniel Ayala. Doordat het bij de brilstand bleef, loopt Middlesbrough slechts één punt in op Swansea. Hekkensluiter Sunderland wacht zondag een zware kluif met de thuiswedstrijd met Manchester United (14.30 uur).

Overige uitslag:

West Bromwich Albion - Southampton 0-1

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.