Chelsea stap dichter bij titel na fraaie goals Hazard en Alonso

Reacties

Chelsea heeft zaterdag de volgende horde richting het kampioenschap genomen. De koploper van de Premier League won met 1-3 van AFC Bournemouth, al ging dat niet zonder slag of stoot.

Chelsea stap dichter bij titel na fraaie goals Hazard en Alonso

Antonio Conte kon in het uitduel beschikken over een volledig fitte selectie, waardoor hij zijn vaste elftal in het veld stuurde en Nathan Aké op de tribune belandde. Chelsea zag Tottenham Hotspur eerder op de dag overtuigend winnen, waardoor een zege nodig was om de marge van zeven punten weer te herstellen.

Bournemouth behaalde dit seizoen voor eigen aanhang al goede resultaten tegen Tottenham Hotspur (0-0), Liverpool (4-3 zege), en Arsenal (3-3). Ook Chelsea kreeg de punten niet cadeau in het Vitality Stadion. Al na een minuut kwam de koploper goed weg toen Thibaut Courtois met een geweldige reflex voorkwam dat David Luiz de bal in eigen doel werkte.

The Blues namen niet veel risico en wachtten op ingevingen van de voorhoede. Na zeventien minuten betaalde die tactiek zich uit: Diego Costa draaide goed weg van zijn directe tegenstander, waarna de inzet van de spits ietwat gelukkig in het doel caramboleerde via het gezicht van Adam Smith. Binnen drie minuten na de openingsgoal was het weer raak: Eden Hazard sleepte de bal op verfijnde wijze langs doelman Artur Boruc en rondde de door N'Golo Kanté geïnitieerde uitbraak af.

Bournemouth liet de moed niet in de schoenen zinken. Na een afgemeten voorzet van Charlie Daniels schoot Benik Afobe de bal tegen de paal. Vlak voor de onderbreking kwam de aansluitingstreffer alsnog, toen Joshua King het net liet bollen met een fraaie knal vanaf de hoek van de zestien meter. Met zijn twaalfde goal van het seizoen zorgde hij ervoor dat Chelsea voor de negende wedstrijd op rij een tegendoelpunt krijgt.

In de tweede helft ging de thuisploeg op zoek naar de gelijkmaker, die er bijna kwam bij een poging van Ryan Fraser. Chelsea keek het aan en kwam zelf uit een stilstaande situatie wel tot scoren. Marcos Alonso schoot de bal knap over de muur in de korte hoek. De poging tot een slotoffensief van de gastheren die volgde was weinig overtuigend, met name omdat Chelsea zich uitstekend op compacte wijze voor eigen doel verschanste.

Na de nieuwe driepunter heeft Chelsea nog zes competitiewedstrijden te gaan met een voorsprong van zeven punten op The Spurs. Volgende week zondag gaan de mannen van Conte op bezoek bij Manchester United.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.