Hazard de held van Chelsea in topper tegen Man City

Chelsea heeft tegen Manchester City direct laten zien dat het puntenverlies tegen Crystal Palace een incident was. De Premier League-koploper won woensdagavond de topper, met dank aan Eden Hazard (2-1).

Even werd er door de buitenwacht getwijfeld aan Chelsea na de 1-2 nederlaag tegen laagvlieger Crystal Palace. Hazard nam een groot deel van die twijfels na tien minuten al weg door op aangeven van Cesar Azpilicueta de score te openen. Doelman Willy Caballero ging niet vrijuit bij het schot van de Belg, waarbij het leek alsof Vincent Kompany de bal nog van richting veranderde. De vreugde op Stamford Bridge was er niet minder om. Chelsea had zijn gewenste start te pakken.

Het gaf de ploeg van Antonio Conte de ruimte om het gewenste spel te spelen. The Citizens grossierden in balbezit en wilden vroeg druk zetten. Eén keer ging het bij Chelsea goed mis bij het onder de druk uit voetballen en direct was het raak. Thibaut Courtois leverde de bal knullig in en David Silva probeerde de fout direct af te straffen. Courtois redde nog, maar in de rebound was het via Sergio Agüero raak: 1-1.

Het antwoord van Chelsea liet niet lang op zich wachten. De thuisploeg werd daarbij geholpen door Fernandinho, die Pedro neerhaalde in het strafschopgebied. De van het zelfvertrouwen blakende Hazard nam vervolgens plaats achter de bal. De Belg schoot slap in rechts onder in de hoek, waardoor Caballero kon redden. In tweede instantie was het voor Hazard alsnog raak. Na zijn dubbelslag tegen City staat de teller voor de linksbuiten dit seizoen alweer op dertien goals in de Premier League.

De twee goals van Hazard kwam City ook niet meer te boven. Pep Guardiola probeerde na rust nog wel voor de gewenste impulsen te zorgen door zowel Raheem Sterling als Nolito te laten invallen. Het was alleen niet genoeg. De dit seizoen zo betrouwbare Chelsea-defensie hield stand.

Na de zege op de nummer vier van de Premier League heeft Chelsea nog altijd een voorsprong van zeven punten op nummer twee Tottenham Hotspur, dat moeizaam won bij Swansea City. The Citizens hebben op dit moment de plaats in handen die recht geeft op deelname aan de voorronde van de Champions League, maar zien wel Arsenal naderen tot vier punten.

Liverpool - AFC Bournemouth 2-2
Met dank aan Georginio Wijnaldum kenden de bezoekers een bliksemstart op Anfield, want een te korte terugspeelbal van de middenvelder leidde in de zevende minuut de 0-1 in. Benik Afobe onderschepte de bal en rondde koel af. Vijf minuten voor rust trok Philippe Coutinho de stand gelijk. De Braziliaan scoorde na een steekpass van zijn landgenoot Roberto Firmino.

Na een klein uur maakte Wijnaldum zijn fout goed. Uit zijn voorzet kopte Divock Origi bij de tweede paal raak. Het leek de beslissing in de wedstrijd, maar Bournemouth toonde veerkracht. Drie minuten voor tijd bepaalde Joshua King de eindstand op 2-2 nadat een schot van Harry Arter nog geblokt werd.

Door het gelijkspel blijft Liverpool steken op zestig punten uit 31 duels. De ploeg van manager Jürgen Klopp staat daarmee derde, maar heeft evenveel verliespunten als nummer zes Manchester United. AFC Bournemouth staat dertiende in de Premier League.