Van Aanholt vroeg Chelsea basisplaats bij Vitesse te regelen

Reacties

In het shirt van Crystal Palace is het leven waar Patrick van Aanholt als jongeling van droomde - de top van de Premier League halen - misschien wel dichterbij dan ooit. Tegenover VI vertelt de 26-jarige linksback openhartig zijn verhaal, met ook aandacht voor de zwarte bladzijden. Zoals zijn start bij Vitesse.

Van Aanholt vroeg Chelsea basisplaats bij Vitesse te regelen

Tegen zijn zin in stalt Chelsea de vleugelverdediger in de tweede helft van het seizoen 2011/12 bij Vitesse. 'Ik zou eigenlijk naar FC Twente gaan, ik was bijna rond. Maar Vitesse-eigenaar Merab Jordania zei tegen Roman Abramovich: "Ik wil Patrick hier hebben". En toen belde technisch directeur Michael Emenalo mij op met de mededeling dat ik naar Arnhem moest', aldus Van Aanholt.

Na zowel tegen NEC als PSV niet in de basis te zijn begonnen, neemt de onvrede in die periode dan al snel toe bij de zesvoudig international. Van Aanholt: 'Ik werd helemaal gek. Toen belde ik gelijk naar Chelsea, en herinnerde hen aan het gesprek dat ik eerder voerde. Ik zei: Ik moest per se naar Vitesse en ik speel niet eens. Dus zorg er maar voor dat ik ga spelen.'

Van Aanholt speelt vervolgens inderdaad vanaf het begin een serie wedstrijden mee. Later pendelt hij weer tussen basis en bank. Het is Fred Rutten die hem na de frustrerende seizoenshelft uiteindelijk overhaalt om terug te keren in Arnhem, waar de linksback tot medio 2014 speelt. Van Aanholt zegt Rutten eeuwig dankbaar te zijn voor het vertrouwen. Tussen de coach en de linksback is er een band, net zoals Van Aanholt die later opbouwt met Sam Allardyce.

Onder Big Sam speelt Van Aanholt eerst bij Sunderland en tegenwoordig bij Crystal Palace, dat kort na het aantrekken van de Nederlander uitgerekend tegen The Black Cats met 0-4 onderuitgaat. Een nederlaag die ongelofelijk veel pijn doet, zo erkent Van Aanholt. Maar inmiddels zijn de rollen omgedraaid. Crystal Palace is opgeklommen naar de zestiende plaats, met de Nederlander als basisspeler en direct ook een van de drijvende krachten.

In de nieuwe VI en op VI PRO vertelt Van Aanholt onder andere over de band die bij Chelsea opbouwde met Ashley Cole, zijn ambitie om terug te keren bij Oranje en het ultieme doel: de top van de Premier League halen.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.