Koeman kraakt de Shakespeare-code in thriller

Leicester City is tegen de eerste nederlaag aangelopen sinds de aanstelling van Craig Shakespeare. Everton maakte op Goodison Park na een spektakelstuk een einde aan de zegereeks (4-2).

Leicester-manager Shakespeare was als vervanger van Claudio Ranieri begonnen met vijf competitiezeges. Ronald Koeman had daar in de Premier League als eerste een antwoord op. Die conclusie kon worden getrokken nadat de stofwolken waren neergedaald na een spectaculaire wedstrijd, die al vroeg was opengebroken. Al na 31 seconden leidde Everton. Na de aftrap van Leicester City kreeg Kevin Mirallas de kans een solo te maken. De Belg ging onderuit bij een poging af te ronden, maar Tom Davies nam de honneurs met succes waar namens de thuisploeg.

Het was het startsein van een bizarre eerste helft. Want tien minuten na de openingstreffer keek Everton tegen een achterstand aan. Na de gelijkmaker van Islam Slimani was het Marc Albrighton die de 1-2 op het scorebord bracht. Het was de vraag of het als een voorzet was bedoeld, maar in elk geval verkeek doelman Joel Robles zich op de bal die bij de tweede paal in het Everton-doel viel.

Maar na 45 enerverende minuten stapte Leicester City het veld af in de wetenschap dat het minimaal twee keer moest scoren om een zegereeks onder Shakespeare te vervolgen. In de 23ste minuut had Romelu Lukaku de 2-2 binnengekopt, waar verdediger Phil Jagielka enkele minuten voor rust met een kopbal Everton weer aan de goede kant van de score had gebracht.

In de minder spectaculaire tweede helft bleef het antwoord van Leicester City echter uit. De tweede treffer van middag van Lukaku, die daarmee zijn seizoentotaal opvoerde tot 23 goals, nam The Foxes na bijna een uur de wind uit de zeilen. Shakespeare verloor op Goodison Park zijn onoverwinnelijke status sinds hij het overnam van Ranieri.

Everton heeft met het succes tegen Leicester het pad richting Europees voetbal weer ingeslagen na het puntenverlies tegen Liverpool (3-1 nederlaag) en Manchester United (1-1). De formatie van Ronald Koeman achterhaalde nummer zes Arsenal, dat wel drie duels minder heeft gespeeld.