Shakespeare-effect houdt aan: Leicester blijft maar winnen

Leicester City heeft zijn vijfde overwinning op rij geboekt. Bruno Martins Indi en Erik Pieters gingen op bezoek bij de regerend kampioen onderuit.

Leicester City - Stoke City 2-0
Sinds Craig Shakespeare werd aangesteld als opvolger van de ontslagen Claudio Ranieri blijft Leicester City het uitstekend doen. De kampioen van vorig seizoen verkeerde deze jaargang even in degradatiezorgen, maar thuis tegen Stoke City werd voor de vijfde keer op rij gewonnen door The Foxes.

Wilfred Ndidi zette de thuisclub in de 25ste minuut op voorsprong met een fantastisch schot van afstand, waarna Jamie Vardy de wedstrijd twee minuten na rust besliste. De spits volleerde op aangeven van Danny Simpson schitterend de 2-0 binnen. Aan de kant van de bezoekers bleef Ibrahim Afellay op de bank.

Hull City - West Ham United 2-1
Andy Carroll bereikte een mijpaal tijdens het uitduel met Hull City. In de achttiende minuut maakte hij zijn vijftigste doelpunt in de Premier League. Het leverde West Ham verder niets op, want door goals van Andrew Robertson en Andrea Ranocchia boog Hull na rust de achterstand om in een overwinning. Een zeer belangrijke zege voor Hull City in de strijd om lijfsbehoud, al blijft het nog net onder de streep.

Watford - Sunderland 1-0
Voor Sunderland komt degradatie steeds dichterbij. Op bezoek bij Watford, waar Nordin Amrabat een basisplaats had en Daryl Janmaat invaller was, leed de ploeg van manager David Moyes zijn negentiende nederlaag van het seizoen. Miguel Britos maakte na een klein uur het enige doelpunt van de wedstrijd.

Stoke City heeft nu 36 punten uit dertig duels, waarmee het negende staat. Met twee punten minder bezet Watford de tiende plek. Leicester City is nu dertiende met 33 punten, terwijl West Ham United met evenveel punten veertiende staat. Hull City is met 27 punten terug te vinden op de achttiende plaats. Met zeven punten minder lijkt hekkensluiter Sunderland een wonder nodig te hebben om degradatie te ontlopen.