Zorgenkind Schweinsteiger valt af bij Duitse nationale ploeg

Reacties

De fysieke gesteldheid van Bastian Schweinsteiger blijft omgeven door twijfels. De net van een knieblessure herstelde middenvelder is woensdag afgehaakt bij de Duitse nationale ploeg omdat hij een nieuwe kniekwetsuur heeft opgelopen.

Zorgenkind Schweinsteiger valt af bij Duitse nationale ploeg

Bondscoach Joachim Löw meldde tijdens zijn persconferentie dat Schweinsteiger er niet bij is tegen Engeland en Italië. De pupil van Manchester United-manager Louis van Gaal, die de 31-jarige Duitser afgelopen zomer oppikte in Beieren, heeft zich dinsdag op de training in Berlijn weer aan zijn rechterknie geblesseerd.

Afgelopen zondag in de met 1-0 gewonnen derby tegen Manchester City maakte Schweinsteiger na ruim twee maanden zijn rentree in de Premier League. Daarmee leek de 114-voudig international de vraagtekens over zijn fysieke gesteldheid weg te nemen. De afgelopen maanden waren daarover veel twijfels, zozeer dat de positie van de aanvoerder van Die Mannschaft ter discussie werd gesteld.

Die twijfels houden aan. Löw zei dat dezelfde binnenband weer is beschadigd. 'Het is onduidelijk hoe lang hij uitvalt, maar het ziet er momenteel niet goed uit.' Of het EK van komende zomer in Frankrijk aan Schweinsteiger voorbij gaat, blijft de vraag. De oefeninterlands tegen Engeland (zaterdag) en Italië (dinsdag) speelt hij sowieso niet. Ook Mesut Özil (enkelklachten) en Karim Bellarabi (voetblessure) zijn onzeker.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.