Löw stuurt schandaalspits Kruse naar huis

Reacties

In de Duitse selectie is geen plaats meer voor Max Kruse. Bondscoach Joachim Löw heeft de aanvaller van VfL Wolfsburg vanwege zijn onacceptabele gedrag naar huis gestuurd.

Löw stuurt schandaalspits Kruse naar huis

'Hij heeft zijn voorbeeldfunctie als international niet waargemaakt', gaf Löw uitleg over het schrappen van de naam Kruse uit zijn selectie voor de oefeninterlands tegen Engeland en Italië. 'Hij heeft zich onprofessioneel gedragen.'

Kruse kwam zondag opnieuw in opspraak nadat hij op zijn verjaardagfeestje een fotograferende vrouw haar telefoon afhandig had gemaakt. Excuses waren niet genoeg. De aanvaller, die eerder in problemen kwam door zijn eetpatroon én het kwijtraken van 75 duizend euro in een taxi, is in de ban gedaan bij Die Mannschaft.   

'Ik heb hem afgelopen week duidelijk gemaakt wat ik van hem verwachtte, zowel op als buiten het veld', vertelde Löw. 'Ik hou van spelers die zich op het voetbal en het EK richten, ook tussen de wedstrijden door. Het incident van afgelopen weekend past daar niet in. Max heeft zich meerdere keren onprofessioneel gedragen. Dat accepteer ik niet.'

De verbanning geldt voorlopig alleen voor de twee oefeninterlands. Zijn club VfL Wolfsburg was vooraf op de hoogte gebracht van de sancties. 'We staan in nauw contact met technisch directeur Klaus Allofs en trainer Dieter Hecking', zei teammanager Oliver Bierhoff.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.