EK op de tocht voor schandaalspits Kruse

Reacties

Max Kruse vestigt meer de aandacht op zich door zijn gedrag buiten dan binnen de lijnen. De Duitse bondscoach Joachim Löw beraadt zich op maatregelen.

EK op de tocht voor schandaalspits Kruse

Kruse maakte afgelopen zomer de overstap naar VfL Wolfsburg, dat twaalf miljoen euro betaalde aan Borussia Mönchengladbach om de aanvaller te verwelkomen. Maar bij Die Wölfe groeit de onvrede over de veertienvoudig international.

Zijn prestaties binnen de lijnen zijn niet de steen des aanstoots. Vorige week haalde Kruse de kranten met de berichten dat hij 75 duizend euro aan cash was kwijtgeraakt in een taxi. Vervolgens kreeg hij van Wolfsburg een boete van 25 duizend euro vanwege zijn eetpatroon, dat niet paste in het leven van een prof.

Het geduld was al bijna op. Een incident tijdens zijn verjaardagsfeestje in Berlijn - hij pakte de telefoon van een vrouw af nadat ze foto's had gemaakt - kan de druppel zijn voor Wolfsburg om Kruse de wacht aan te zeggen. 'Natuurlijk is het in orde dat je je verjaardag viert. Maar je kan het ook vieren zonder de kranten te halen', zei technisch directeur Klaus Allofs in Kicker. 'Vorige week hebben we al gezegd dat er nog weinig speelruimte was. Hij moet zijn gedrag aanpassen.'

Duitsland
Maar niet alleen bij Wolfsburg staan er grote vraag- en uitroeptekens achter zijn naam. Ook bondscoach Joachim Löw denkt er het zijne van. Maandag neemt hij een besluit over de 28-jarige aanvaller, die mogelijk zijn plaats in de Duitse selectie moet opgeven. 'Natuurlijk kijk ik er kritisch naar aangezien we heel andere verwachtingspatroon hebben.'

Mogelijk wordt de naam Kruse alsnog geschrapt uit de selectie voor de oefeninterlands tegen Engeland en Italië en krijgt hij de gelegenheid zijn zonden in vertrouwde omgeving te overdenken. Kruse heeft inmiddels zijn excuses gemaakt voor het laatste incident. 'Ik heb misschien niet passend gereageerd.' Met het oog op het naderende EK kan hij zich geen misstap meer veroorloven.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.