Geen plaatje, maar praatje voor Benzema en rondo bij Barça

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Geen plaatje, maar praatje voor Benzema en rondo bij Barça

• Ze hadden al het personeel opgetrommeld bij de Pathé in Tilburg... De bioscoopketen had immers een lumineus idee. Het Champions League-duel tussen PSV en Atlético Madrid zou er worden uitgezonden. Een spektakel lag in het verschiet... Dus niet. Willem II-fansites riepen op tot het bemachtigen van alle gratis kaartjes. Dat lukte. Of de wedstrijd voor een lege zaal zal worden uitgezonden, is nog even de vraag. (Brabants Dagblad)

Karim Benzema (foto boven) gaat geen vrienden meer worden met de Franse premier Manuel Valls. De spits van Frankrijk en Real Madrid is betrokken bij een afpersingszaak. Collega-international Mathieu Valbuena werd door middel van chantage om een grote som geld gevraagd. Valls stelde dat Benzema, die altijd ontkend heeft, nog niet klaar zou zijn voor een terugkeer bij de Franse ploeg. De geschorste aanvaller zou geen goed voorbeeld zijn. Daar kwam de spits op Twitter even op terug. '541 wedstrijden, nul keer rood en elf gele kaarten. En dan durven mensen het over mijn voorbeeldfunctie te hebben...' Hebben we die teksten op tape?

• Daar zit muziek in. En, nee, dan hebben we het (nog) niet over het Nederlands elftal, maar over Michael van Praag. De KNVB-voorzitter zal op 25 maart met zijn sousafoon het veld betreden en met de Drum- en Showband Adest Musica voor aanvang van de oefeninterland tegen Frankrijk de volksliederen ten gehore brengen. Op de KNVB-website zegt Van Praag uit te kijken naar zijn interlanddebuut.

• De toekomst van Francesco Totti is al veel langer een veelbesproken onderwerp in Rome. AS Roma-voorzitter James Pallotta heeft al dan niet bewust voor wat olie op het vuur gezorgd. Hij stelde dat hij het Roma-boegbeeld graag als directeur bij de club zou zien blijven, maar de Italiaanse publiekslieveling zou graag nog een jaartje voetballen. En dat kan blijkbaar ook buiten Rome, onthult Pallotta. 'Hij heeft laten weten interesse te hebben in een overgang naar Miami of New York.' (Roma News)

• Dromen van een toekomst bij Barcelona! Soms komen die dromen uit.

'Niemand hoeft trouwens medelijden met me te hebben, want voor dat geld moet je in Nederland vijf of zes jaar voetballen.'
• Aan het woord is Anmar Almubaraki. De 25-jarige aanvaller houdt zijn conditie op peil bij FC Twente, nadat hij is vertrokken bij het Turkse Denizlispor. 'Ik heb daar een maand of zeven gezeten en ik heb alleen maar mijn tekengeld en het salaris voor de eerste twee maanden ontvangen.' Zorgen maakt hij zich evenwel niet. 'Ik heb de zaak aangekaart bij de FIFA en de wereldvoetbalbond heeft me ook in het gelijk gesteld. Ik krijg nog achttien maanden geld van de club en de deadline van de FIFA nadert.' (Tubantia)

'Iedereen verwacht grootse dingen van hem, maar hij moet het juist simpel  houden.'
• Schalke 04-coach André Breitenreiter heeft een tip voor het supertalent Leroy Sané. De middenvelder werd in het verleden aan Manchester City gekoppeld, maar heeft momenteel moeite om zijn niveau te halen. Volgens zijn trainer ligt dat aan de veel te hoge verwachtingen. (Bild)

• Over Manchester City gesproken. Der Kaiser, oftewel Franz Beckenbauer, heeft Pep Guardiola laten weten dat het niet de bedoeling is dat de coach, nu nog onder contract bij Bayern München, komende zomer spelers gaat meenemen naar Manchester City. 'Dat mag absoluut niet gebeuren', aldus de voormalige verdediger en coach van de Beierse grootmacht. (Bild)

• Slecht nieuws voor Karim Benzema. De spits van Real Madrid is door Panini niet geselecteerd voor het stickeralbum dat in aanloop naar het EK in Frankrijk wordt uitgebracht. Benzema hoort niet bij de twintig Franse uitverkorenen, omdat hij op het moment van samenstellen niet selecteerbaar was. De Franse bond (FFF) heeft Benzema immers verbannen totdat een rechtszaak duidelijkheid brengt over zijn aandeel in de sextape-affaire rond collega-international Mathieu Valbuena. Een voordeel voor Benzema: als hij toch nog meegaat naar het EK, overweegt Panini een aparte sticker uit te brengen. 'Hij is erg populair bij het jonge publiek.'

'De oude kleedkamers roepen veel goede herinneringen op over heel hard trainen, discipline en respect voor elkaar. Maar Zeeburgia is wel toe aan iets nieuws.'
Oussama Tannane is net als Kenny Tete en Ouasim Bouy zijn eerste club niet vergeten. Mede dankzij de bijdrage van de profs is Zeeburgia begonnen met de bouw van een nieuw complex. In de kleedkamers komen de drie ook te hangen. 'Door mijn afbeelding in de nieuwe kleedkamer wil ik de jongens die nu bij Zeeburgia laten zien dat het mogelijk is om hun droom waar te maken', beaamt Kenny Tete op de clubwebsite.

• Het is niet de week van Max Kruse. De aanvaller van VfL Wolfsburg kwam eerder deze week in het nieuws omdat hij 75 duizend euro had laten liggen in een taxi. En daar bovenop heeft hij nu een boete gekregen van zijn club. De reden voor de sanctie is het eetpatroon van Kruse, die volgens Bild te veel Nutella op zijn boterhammen smeert.

• Leicester City-manager Claudio Ranieri liet maandag zijn Latijnse inborst blijken tijdens de wedstrijd tegen Newcastle United.

• Social media maken meer kapot dan je lief is. Dat heeft Giuseppe Francone aan den lijve ondervonden. De 25-jarige speler van de Belgische amateurclub Lanklaar VV is zes wedstrijden geschorst, omdat hij een assistent-scheidsrechter had beledigd via Facebook. De lijnrechter zou Francone en zijn ploeggenoten hebben uitgemaakt voor aanstellers. De Belgische voetbalbond (KBVB) vindt dat Francone vervolgens te ver is gegaan. 'De scheidsrechter leidt de wedstrijd. Het is not done om hem achteraf thuis te intimideren.'

'Zoals bij Luc Nilis destijds, een topper bij zijn club, maar te vaak een schim bij de nationale ploeg.'
Alex Czerniatynski, 31-voudig Belgisch international, kent geen twijfels. Romelu Lukaku is de eerste keus voor de spitspositie bij De Rode Duivels. De aanvaller van Everton kan als international beter. 'Waaraan dat ligt? Die vraag kan maar één man beantwoorden en dat is hijzelf.' (Het Laatste Nieuws)

• In 1979 vertrok Johan Neeskens bij Barcelona. Er werden wel wat wenkbrauwen gefronst over het afscheid van de populaire Nederlander. Dat zal al die jaren na dato zeker niet minder zijn. Want volgens Manuel Thomas en Frederic Porta lag er wel een heel bijzondere reden ten grondslag. In hun boek Barça Inedit wordt verteld welke rol een wc-rol speelde bij zijn vertrek naar New York Cosmos.

Neekens zou namelijk de schreeuw om hulp van toenmalig voorzitter José Luis Nunes hebben genegeerd, toen die in een stadiontoilet in Alicante ernstig verlegen zat om wat wc-papier en dat ook liet weten. Voor zijn toekomst had dat gevolgen. 

• Ongemakkelijk? In elk geval was het wel bijzonder dat juist Erwin van de Looi maandag namens FC Groningen de prijs in ontvangst nam voor Sportploeg van het Jaar in de provincie Groningen. Vanwege het KNVB-bekersucces zeker geen vreemde keuze, maar dat juist de geplaagde en bekritiseerde Van de Looi de felicitaties in ontvangst kwam nemen na vijf nederlagen op rij…  

'Ik denk dat Jasper op dit moment het voordeel heeft dat hij al op een hoger podium heeft laten zien dat hij een hele goede keeper is'
Stanley Menzo spreekt op de Ajax-website zijn voorkeur uit voor Jasper Cillessen, die dankzij zijn ervaring van het WK in 2014 een streepje voor heeft op PSV-goalie Jeroen Zoet. Zondag staan de twee keepers in Eindhoven tegenover elkaar.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.