Bruma en Zoet in team van de week, sexy football Van Gaal

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Bruma en Zoet in team van de week, sexy football Van Gaal

• Het sterke optreden van Jeroen Zoet en Jeffrey Bruma tegen Atlético Madrid woensdagavond is niet onopgemerkt gebleven bij de UEFA. De PSV'ers zijn opgenomen in het team van de week. Bruma vormt de laatste linie van het elftal samen met Laurent Koscielny, Javier Mascherano en Diego Godín. Arjen Robben heeft een plekje op het middenveld met David Silva en Andrés Iniesta en voorin moeten de doelpunten komen van het Argentijnse trio Paulo Dybala, Sergio Agüero en Lionel Messi. Aardig elftal.

'Dat is het tegenovergestelde van Fergie: hij wilde nooit dat we geil waren'
• Louis van Gaal
kreeg de lachers in Engeland op zijn hand door tijdens de persconferentie in aanloop naar het Europa League-duel met FC Midtjylland te zeggen dat hij zijn spelers vaak vraagt 'horny' te zijn. Voormalig United-verdediger Rio Ferdinand zag de humor er wel van in, net als Gary Lineker. 'Van Gaal heeft een nieuwe dimensie toegevoegd aan de term sexy football.' Nu nog óp het veld. (BT Sports)

'Natuurlijk heb ik erover nagedacht wat er gebeurt als Frank de Boer besluit weg te gaan. Maar ik ga niet zitten afwachten'
Jaap Stam en Frank de Boer waren als verdedigingsduo van het Nederlands elftal jarenlang onafscheidelijk en werkten bij Ajax opnieuw samen. Stam heeft het echter wel gezien als trainer van Jong Ajax. 'Ik ben toe aan iets anders.' En dus vertrekt de voormalige topverdediger aan het einde van dit seizoen. (De Telegraaf)

De twaalfde man van Atlético Madrid stond woensdagavond langs de zijlijn. Trainer Diego Simeone beleefde de Champions League-wedstrijd tegen PSV alsof hij elk moment zelf het veld in kon rennen. Het fanatisme straalt af van de lichaamshouding van de voormalige Argentijnse schoffelaar.

'Het was niet te doen, die achternaam voor Portugezen. Dus houden ze het maar op mijn voornaam'
• Marvin Zeegelaar
brak als snelle vleugelspits nooit door bij Ajax, maar maakt als back of flankspeler nu furore bij Sporting Lissabon. Met een contract tot medio 2020 en een afkoopsom van 45 miljoen euro heeft Marvin het gemaakt in Portugal. Want Zeegelaar of Zjekkelar, dat is in Lissabon een naam die niet lekker over de tong rolt. (de Volkskrant)

Als het spreekwoord Zo vader, zo zoon opgaat voor Enzo Zidane, gaat Real Madrid nog veel plezier beleven aan de zoon van de huidige hoofdtrainer Zinedine Zidane. Vader haalde zoonlief woensdagavond voor het eerst bij training van de A-selectie, omdat die door diverse blessures flink was uitgedund. Of een debuut tegen stadgenoot Atlético Madrid er zaterdag meteen inzit, is de vraag. Maar als Enzo goals blijft maken als hij ooit deed in het duel met de jonge stadgenoten, zal dat niet lang duren!

'Als hij zijn dag heeft is hij een fantastische speler, maar het is frustrerend om naar hem te kijken als hij er geen zin in heeft'
Voormalig Manchester United-speler Roy Keane is kritisch op Manchester City-sterspeler Yaya Touré. De 32-jarige Ivoriaan maakte woensdag in de Champions League tegen Dinamo Kiev een fraai doelpunt, maar is lang niet altijd zo goed. 'Op zijn mindere dagen is hij slecht', aldus de uitgesproken Ier. (ITV)

• Hakan Sükür was als kopsterke spits meer dan eens de held van de Turkse natie door bijvoorbeeld de snelste WK-goal ooit te maken in 2002 op weg naar de bronzen plak. Nu heeft De Stier van de Bosporus het echter verbruid, in ieder geval bij president Erdogan. De oud-spits van Galatasaray en Internazionale riskeert een gevangenisstraf van vier jaar, omdat hij zijn voormalige politieke mentor zou hebben beledigd op Twitter. Het is voor Hakan te hopen dat er in de bajes niet alleen maar fans van Besiktas en Fenerbahçe zitten…

'Tenzij het EK opeens wordt vervroegd naar begin maart, ziet het er goed uit'
•Bastian Schweinsteiger
reageert op gevatte wijze op vragen over zijn fysieke gesteldheid. De 31-jarige middenvelder van Manchester United schat de kans dat hij het EK mist met Duitsland op '0,0 procent'. Hij snapt niet dat critici betwijfelen of hij nog wel goed genoeg is voor Die Mannschaft. 'Mijn seizoen kan veel beter, maar dat gaat wel erg ver.' (Sport Bild)

• Maikey Parami flirtte de afgelopen weken openlijk met vermeende interesse uit de Eredivisie. Of de vaderlandse voetbalelite echt belangstelling had voor de bekerheld die de volgende ochtend gewoon weer in de HEMA stond, zullen we misschien wel nooit weten. De man die FC Den Bosch uit het bekertoernooi knikkerde heeft woensdag zijn contract verlengd met VVSB.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.