Arbitrale dwaling nekt Valencia, acteerambities Ronaldo

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Arbitrale dwaling nekt Valencia, acteerambities Ronaldo

• Valencia Onder-19 werd dinsdagavond uitgeschakeld in de UEFA Youth League door een scheidsrechterlijke dwaling. Een van de strafschoppen van de Spanjaarden was namelijk over de lijn (zie video hieronder), maar werd door de scheidsrechter afgekeurd. Daardoor plaatst Chelsea zich voor de kwartfinale, waarin Ajax mogelijk de tegenstander is. Valencia ging overigens direct in beroep tegen de zaak.

'Acteren? Waarom niet? Het is niet mijn ambitie op dit moment, maar ik heb al uitnodigingen gekregen. Momenteel is het lastig met alle trainingen en wedstrijden, maar ik sluit niets uit.'
• Real Madrid-ster Cristiano Ronaldo zien we binnenkort wellicht niet meer in het witte ballet, maar op het witte doek. (AS)

'Iedere speler heeft de steun van zijn trainer nodig, dat geldt ook voor Bastian. Ik vind het maar niets dat een coach publiekelijk kritiek levert op een speler.'
• Duitsland-teammanager Olivier Bierhoff is in gesprek met Duitse media niet te spreken over de handelswijze van Manchester United-manager Louis van Gaal, die eerder aangaf dat Bastian Schweinsteiger op Old Trafford vooralsnog niet aan de verwachtingen van de Nederlander voldoet.

'Van Gaal is een ervaren manager met een geweldige reputatie. Soms heeft het tijd nodig. Manager van Manchester United zijn is niet makkelijk.'
• Manchester United-icoon David Beckham laat zich van zijn sympathiekste kant zien in gesprek met talkSPORT.  'We moeten naar de resultaten, de speelwijze en de mening van de fans kijken. Daar gaat het uiteindelijk om. Van wat ik hoor, is iedereen positief over de persoon Van Gaal.'

Trabzonspor verloor afgelopen zondag met 2-1 van Galatasaray en kreeg in het Turkse competitieduel vier rode kaarten. Dat laatste zit de achterban nog altijd niet lekker, zo blijkt uit een protest van de fans.

'Ik denk niet dat je een erg goed team volledig bij elkaar kunt kopen, zoals Paris Saint-Germain en Manchester City nu proberen.'
• Opvallend: Bayern München-aanvoerder Philipp Lahm is kritisch over het beleid van Manchester City, de club waar zijn huidige trainer Josep Guardiola vanaf komende zomer aan de slag gaat. De Duitser wijst op het belang van clubiconen. (Goal.com)

'Ze hebben altijd gezegd dat ze bij mijn eerste wedstrijd zouden zijn, maar ze waren niet in Denemarken omdat dat te ver was. Gelukkig waren ze er vanavond wel.'
Joe Riley straalde maandagavond voor de camera van het clubkanaal van Manchester United na zijn debuut. De negentienjarige Engelsman zat donderdag in het Europa League-duel met FC Midtjylland (2-1 verlies) al op de bank, maar in de FA Cup-ontmoeting met Shrewsbury Town mocht hij daadwerkelijk debuteren van Van Gaal.

'Ik denk dat China over een jaar of vijftien kans heeft op de wereldtitel.'
• Het is dat er in 2031 geen WK op het programma staat, maar anders zou Sven-Göran Eriksson zomaar eens gelijk kunnen hebben. De Zweed, in het verleden bondscoach van Engeland, scoort hoe dan ook punten in China. Eriksson is momenteel trainer bij Shanghai SIPG en sprak zich in Melbourne tijdens een persconferentie uit over de kansen van China.

• PEC Zwolle-trainer Ron Jans is zijn rijbewijs kwijtgeraakt. 'Letterlijk', zo meldt het Twitter-account van de Zwollenaren expliciet.

'Als ik geconcentreerd ben, komt niemand me voorbij.'
Gonzalo Higuaín kwam maandagavond net als een week eerder tegen Juventus (1-0 nederlaag) niet tot scoren, maar dat was volgens de immer bescheiden AC Milan-verdediger Christian Zapata geen schande. De Argentijn - dit seizoen al 24 keer trefzeker in de Serie A - stuitte namelijk op hem. (Sky Sport Italia)

'Als je bij een club als Barcelona zit, weet je dat je niet elke wedstrijd speelt. Ik ben Messi niet.'
Ex-Ajacied Thomas Vermaelen stond tussen 2009 en 2014 onder contract bij Arsenal en verdiende bij de Londenaren een transfer naar Barcelona. Bij de Catalanen is de vaak door blessures geplaagde Belg niet zeker van een basisplaats, maar de verdediger kan daar prima mee leven. 'Ik ben blij dat ik hier kan voetballen', liet hij optekenen in The Sunday Telegraph. Wat had ik moeten doen? De kans opgeven om voor Barcelona te spelen?'

• Zijn ploeggenoot Luis Suárez is waarschijnlijk met klotsende oksels in het vliegtuig naar Engeland gestapt. Het scheelde niet veel, of de Uruguayaan was namelijk helemaal niet van de partij geweest bij het duel met de Londenaren. Suárez was zijn paspoort vergeten. Gelukkig voor de ex-aanvaller van FC Groningen, Ajax en Liverpool, trainer Luis Enrique en iedereen die de Catalanen een warm hart toedraagt werd het legitimatiebewijs net op tijd bij de rechtmatige eigenaar bezorgd.

'Waarom geven we geen wildcards weg voor de Champions League, zoals in het tennis gebeurt?'
Barça-president Josep Maria Bartomeu laat in een interview met de BBC een proefballonnetje op. De bestuurder pleit ervoor dat grote clubs die zich niet weten te kwalificeren voor het miljoenenbal via een zijdeur alsnog moeten kunnen toetreden. 'Iedere club kan een minder seizoen hebben, maar om dan geen Champions League te mogen spelen is wel een erg grote straf.' Het schijnt dat Bartomeu in Louis van Gaal al zijn eerste medestander heeft gevonden...

'Arsenal is het kwetsbaarst als de defensie met veel ruimte in de rug speelt.'
In vijf confrontaties met Arsenal zegevierde het Southampton van Ronald Koeman liefst drie keer. De Nederlandse manager deelde het geheim in gesprek met Marca, dat graag wilde weten hoe Barcelona de formatie van Arsène Wenger het best kan verslaan.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.