Zorgen over Neymar: 'Moest direct aan Boulahrouz denken'

Reacties

Neymar is de Braziliaanse hoop in bange dagen. De vedette beleefde zaterdag een bewogen avond. Na een strafschoppenserie werd Chili uitgeschakeld in de achtste finale (2-0). Helemaal ongeschonden kwam Neymar niet uit de strijd.

Zorgen over Neymar: 'Moest direct aan Boulahrouz denken'

Na een 1-1 stand moesten penalty's de beslissing gaan brengen. Neymar schoot de vijfde strafschop van Brazilië raak, waarna hij Gonzalo Jara zag missen. Zodoende greep Brazilië de zege.

'Ik vroeg God om steun en het vermogen om te scoren', blikte Neymar kort na afloop terug. 'Het moeilijkste was de weg naar de penaltystip toe. Toen duidelijk was dat we gewonnen hadden, heb ik gehuild. Het waren vreugdetranen. We waren zo dicht bij uitschakeling…', duidde de aanvaller van Barcelona zijn emoties.

Na de laatste strafschop viel Neymar bondscoach Felipe Scolari huilend in de armen. De Braziliaan maakt zich zorgen om zijn sterspeler, aangezien hij fysieke klachten overhield aan het duel met Chili. In de beginfase werd Neymar diverse keren hard aangepakt.

'Ik moest eigenlijk direct denken aan mijn tijd toen ik nog bondscoach van Portugal was', ging Scolari terug in de tijd naar het WK van 2006. Sindsdien staat de achtste finale tegen Oranje te boek als De Slag van Neurenberg, waarin Portugal uiteindelijk na een kaartenfestival aan het langste eind trok.

Scolari:'Toen brak de Nederlandse verdediger Khalid Boulahrouz in de beginfase Cristiano Ronaldo in tweeën. Hij moest toen tien minuten later naar de kant. Toen ik Neymar in de beginfase die schoppen zag krijgen, vreesde ik voor een herhaling. Dat hij zich te gemakkelijk laat vallen? Hij is drie keer naar de grond gegaan. Alexis Sánchez wel twaalf keer.'

Scolari maakt zich zorgen om Neymar. 'Zijn dijbeen is opgezwollen. We hebben vier tot vijf dagen om hem fit te krijgen, maar het is zeker een bron van zorg.'         

Volg Oranje op de voet met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.