VI Live: Zuid-Amerikaanse WK-avondje voorbij

Reacties

Om ook tijdens de wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er de rubriek VI Live, waarin de redactie van Voetbal International het WK op de voet volgt.

VI Live: Zuid-Amerikaanse WK-avondje voorbij

23.51 uur: COLOMBIA BIJ LAATSTE ACHT
Voor Uruguay is de achtste finale het eindpunt. Zonder Luis Suarez is de ploeg van Óscar Tabárez geen partij voor Colombia, dat in de productieve James Rodríguez de nieuwe WK-topscorer heeft. Vrijdag is in Fortaleza Brazilië het volgende obstakel. Björn Kuipers kan terugkijken op weer een sterk optreden.

23.34 uur: KUIPERS BESTRAFT BANKZITTER
Kuipers heeft nu drie gele kaarten getrokken, waarvan die voor Diego Lugano opvallend is. De gewisselde aanvoerder van Uruguay krijgt de waarschuwing voor zijn reactie na een bestrafte actie van Pablo Armero. Lugano is geschorst voor de kwartfinale, maar die lijkt ver weg voor Uruguay.

23.30 uur: TIJD DRINGT VOOR URUGUAY
Nog een kwartier heeft Uruguay om de 2-0 achterstand goed te maken. Maar gezien de onmacht hoeft Colombia zich geen zorgen te maken.

23.07 uur: WEER RODRIGUEZ
James Rodríguez is dank verschuldigd aan Juan Guillermo Cuadrado voor diens assits voor alweer zijn vijfde treffer van het WK. Colombia staat met meer dan één been in de kwartfinale. Of komt Uruguay met een onverwacht herstel?

22.47 uur: ONMACHTIG URUGUAY
Colombia leidt verdiend met 1-0 in Maracanã tegen het onmachtig Uruguay, dat na de fraaie treffer van James Rodríguez tevergeefs probeert de schade te repareren. Luis Suarez worddt node gemist in het duel dat arbiter Björn Kuipers volledig onder controle heeft. Het hoogtepunt is absoluut de werkelijk schitterende goal van Rodríguez.

22.28 uur: BAN GEBROKEN
Colombia breekt de ban en hoe. James Rodríguez neemt de bal op de borst aan en knalt de bal van buiten het strafschopgebied keihard via de lat in het doel van Uruguay.

22.00 uur: KUIPERS GEEFT STARTSEIN
In Maracanã rolt de bal na het eerste fluitsignaal van de Nederlandse scheidsrechter Björn Kuipers.

20.56 uur: OPSTELLINGEN COLOMBIA-URUGUAY
Nog maar net bekomen van de zenuwslopende penaltyserie bij Brazilië-Chili gaat het vizier alvast op de volgende wedstrijd. De opstellingen zijn reeds bekend. Bij Uruguay is de spitspositie het meest in het oog springend. Diego Forlán is de vervanger van de geschorste Luis Suarez. Overigens heeft de selectie van Uruguay via Twitter een foto gedeeld met daarop het plekje in de kleedkamer en het opgehangen shirt van Surez. 'De plek blijft zoals die is. Kom op Uruguay!', luidde het bijschrift. Het duel in Rio de Janeiro staat onder leiding van Björn Kuipers.
De opstellingen
Colombia: Ospina; Zuniga, Zapata, Yepes, Armero; Cuadrado, Sánchez, Rodríguez, Aguilar, Ibarbo; Gutiérrez.
Uruguay: Muslera; González, Giménez, Godin, Cáceres, Pereira; Lodeiro, Arévalo, Rodríguez; Forlán, Cavani.

20.56 uur: BRAZILIË BEREIKT KWARTFINALE
Brazilië heeft zich geplaatst voor de kwartfinale, nadat het langs de rand van de afgrond is gescheerd in een strafschoppenserie. Julio César pakte twee strafschoppen, maar de misser van Gonzalo Jara, die de paal raakte, werd Chili uiteindelijk fataal. Voor Brazilië misten Willian (naast) en Hulk (gestopt door Claudio Bravo).

20.39 uur: STRAFSCHOPPEN
Brazilië kruipt door het oog van de naald als Mauricio Pinilla in de laatste minuut keihard tegen de lat schiet en dus gaan we strafschoppen nemen. Hieronder houden we de stand van de strafschoppenserie bij:

Brazilië - Chili

David Luiz: RAAK. 1-0
Mauricio Pinilla: GESTOPT DOOR JULIO CÉSAR. 1-0
Willian: NAAST 1-0
Alexis Sánchez: GESTOPT DOOR JULIO CÉSAR. 1-0
Marcelo: RAAK. 2-0
Charles Aránguiz: RAAK. 2-1
Hulk: GESTOPT DOOR CLAUDIO BRAVO: 2-1.
Marcelo Díaz: RAAK. 2-2.
Neymar: RAAK. 3-2.
Gonzalo Jara: RAAKT DE PAAL. 3-2.

Brazilië wint de strafschoppenserie!

20.19 uur: NOG EEN KWARTIER
De eerste helft van de verlenging heeft beide teams weinig kansen opgeleverd. Chili zakte in en Brazilië drong aan, maar dat leverde nauwelijks mogelijkheden op.

19.54 uur: VERLENGING NOODZAKELIJK
Na negentig minuten is het nog steeds onbeslist tussen Brazilië en Chili: 1-1. Chili zette vlak voor tijd nog even aan, maar dat leverde La Roja geen treffer op. Dus gaat er verlengd worden om een winnaar aan te kunnen wijzen. Overigens heeft sterspeler Arturo Vidal bij Chili het veld verlaten. Luis Gustavo ontving geel en is daardoor in de eventuele kwartfinale geschorst.

Voor Chili is het de eerste keer in de historie dat het gaat verlengen op een WK. Brazilië deed dat zes keer eerder en kwam vijf keer als winnaar uit de strijd.

19.44 uur: HULK KANSRIJK
Een mooie solo van Hulk wordt gevolgd door een goed schot met zijn rechtervoet, maar opnieuw brengt Claudio Bravo redding. Chili houdt stand.

19.40 uur: SLOTOFFENSIEF BRAZILIË
Met nog tien minuten te gaan, staat nog steeds de gelijke 1-1 stand op het scorebord. Brazilië is een slotoffensief gestart, wat een kans opleverde voor Neymar. Hij stuitte echter op zijn toekomstig ploeggenoot Claudio Bravo, die het doel van Chili verdedigt.

19.25 uur: JULIO CÉSAR REDT BRAZILIË
Chili is dichtbij een voorsprong. Charles Aránguiz wordt vrijgespeeld, na een fraaie combinatie op de rechterflank tussen Mauricio Isla en Arturo Vidal. Julio César redt echter op spectaculaire wijze op het schot van Aránguiz.

19.16 uur: DOELPUNT HULK AFGEKEURD
Hulk denkt zijn fout uit de eerste helft goed te maken door Brazilië weer op voorsprong te schieten, maar daar werkt arbiter Howard Webb niet aan mij. De Engelman keurt de treffer af wegens hands, al lijkt het erop dat Hulk slechts zijn borst gebruikte om de bal te controleren. Een controversiële beslissing dus. Vooraf was Chili bang voor partijdige arbitrage in het voordeel van het thuisland, maar daar lijkt vooralsnog geen sprake van te zijn.

19.06 uur: DUEL WEER ONDERWEG
De bal rolt weer in Belo Horizonte. Chili en Brazilië zijn begonnen aan de tweede helft.

18.49 uur: MET GELIJKE STAND DE RUST IN
Halverwege is het nog onbeslist tussen Brazilië en Chili: 1-1. Het thuisland heeft de betere kansen, maar vlak voor rust werd ook Chili gevaarlijk via Charles Aránguiz. De doelpunten werden gemaakt door David Luiz en Alexis Sánchez.

18.41 uur: SILVA GESCHORST
Mocht Chili de kwartfinale halen, dan kan het daarin Francisco Silva niet gebruiken. De verdediger pakt een gele kaart en is daardoor geschorst.

18.34 uur: GELIJKMAKER SÁNCHEZ
Er leek niets aan de hand voor Brazilië, totdat Hulk bij een ingooi de bal onnodig verspeelt. Chili profiteert optimaal en Alexis Sánchez zorgt voor de gelijkmaker. Eduardo Vargas is de man met de assist.

18.20 uur: DAVID LUIZ SCOORT!
David Luiz tikt binnen voor Brazilië! De kleine verdedigers van Chili worden geklopt bij een corner, na doorkoppen van Thiago Silva. Overigens is het ook mogelijk dat verdediger Gonzalo Jara het laatste zetje gaf. In ieder geval: Brazilië leidt!

18.14 uur: BRAZILIË EN CHILI CLAIMEN STRAFSCHOP
Howard Webb wordt direct op de proef gesteld. Aan de ene kant claimt Eduardo Vargas een penalty en aan de andere kant ging Hulk liggen in het strafschopgebied. De Engelse scheidsrechter negeert, terecht, beide smeekbedes.

18.00 uur: AFTRAP BRAZILIË - CHILI
Chili komt met Brazilië zijn angstgegner tegen. Het huidige thuisland schakelde de Chilenen al drie keer uit op een WK. Dit keer moet de ploeg van trainer Jorge Sampaoli dat zien te voorkomen.

17.30 uur: BRAZILIË MET FERNANDINHO, VIDAL OP TIJD FIT
Brazilië start in de eerste achtste finale op dit WK met Fernandinho op het middenveld. De speler van Manchester City verdringt daarmee Paulinho uit de basisopstelling van bondscoach Felipe Scolari. Verder kent de opstelling van de Brazilianen geen verrassingen.

Bij Chili is sterspeler Arturo Vidal op tijd fit om vanaf het begin te spelen. De middenvelder kwakkelt al het hele WK met zijn fysieke gesteldheid. Dat kost FC Twente-speler Felipe Gutiérrez zijn basisplaats. Verder speelt Chili met dezelfde spelers als in de met 2-0 verloren wedstrijd tegen het Nederlands elftal.

De opstellingen:
Brazilië: Júlio César; Alves, Thiago Silva, Luiz, Marcelo; Luiz Gustavo, Fernandinho; Hulk, Oscar, Neymar; Fred.
Chili: Bravo; Silva, Medel, Jara; Isla, Aránguiz, Díaz, Mena; Vidal; Sánchez, Vargas.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter. Ook bieden wij een overzicht van al het Voetbal op TV.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.