Zlatan's penalty-show, Chievo Verona haat kunstgras

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Zlatan's penalty-show, Chievo Verona haat kunstgras

• Op de training van Paris Saint-Germain bevestigde Zlatan Ibrahimovic nog maar eens zijn status van entertainer. Want een strafschop op de gangbare manier nemen, dat is voor de Zweed niet uitdagend genoeg.

• Het was tijdens de trip van Real Madrid door China de bedoeling dat de mascottes zich voor de wedstrijd tegen Internazionale netjes zouden verdelen over de elf spelers van de Spaanse grootmacht. Maar blijkbaar heeft ene Cristiano Ronaldo toch net wat meer aantrekkingskracht.

• Je kunt de verbazing bijna hóren, in deze geschreven mededeling van Roda JC Kerkrade. De Limburgers zouden een oefenduel spelen tegen Chievo Verona, maar dat werd een paar dagen van tevoren ineens JVC Cuijk. Reden: de Italianen hebben schijnbaar nu pas door dat er kunstgras ligt in Kerkrade, en daar hadden de heren uit Verona nou even geen zin in.

'Hard werken verslaat talent. Als je iets wilt bereiken zal je daar zelf hard voor moeten werken. Toen ik jong was, wist ik dat nog niet. Ik ben iets van acht of negen keer van school getrapt'
• Feyenoord-spits Colin Kazim-Richards sprak maandag enkele jongeren toe in het kader van een maatschappelijk project. De Engelse Turk kan als geen ander uitleggen hoe het is om in de problemen te komen.

'Euhm, ja... Hij is pas bij ons.'
Westerlo-trainer Harm van Veldhoven (foto) roerde zich met zijn club flink op de transfermarkt. Door al die nieuwe gezichten was hij in zijn wedstrijdanalyse een naam even kwijt. Het ging overigens om invaller Khaleem Hyland. (Het Nieuwsblad)

• Exact 393 dagen geleden versloeg het Nederlands elftal in de achtste finale van het WK Mexico mede dankzij een discutabele strafschop. Arjen Robben ging makkelijk naar de grond en Klaas-Jan Huntelaar schoot Oranje vervolgens naar de laatste acht. Voor de Mexicaanse fan Josince Lombard aanleiding om sindsdien èlke dag zijn frustratie te delen via Twitter. Maar maandag kreeg hij opeens respons. De KNVB feliciteerde Lombard namelijk met de Gold Cup-overwinning.

'Adi, wakker worden. Ik had een nachtmerrie, ik droomde dat Cristiano Ronaldo beter is dan ik.'
Adrian Mutu en Zlatan Ibrahimovic speelden in het verleden samen bij Juventus en deelden in die periode letterlijk lief en leed. De Roemeen sliep tijdens de trainingskampen op een kamer met de Zweedse ster van Paris Saint-Germain en blikt tegenover een Roemeense website terug op een onrustige nacht van Ibrahimovic. 'Hij ging pas slapen toen ik hem vertelde dat hij de beste speler ter wereld is.'

• Sommigen vinden het prachtig, anderen vinden het verschrikkelijk. Maar de zelfbevlekking van Zlatan Ibrahimovic levert wel geweldige televisie op. Zo ook hier, als hem in een interview wordt gevraagd om te reageren op Lionel Messi, Cristiano Ronaldo en zichzelf.

'Arda is de Messi van Turkije.'
• De Turkse bondscoach Fatih Terim vindt dat Barcelona met Arda Turan een levende legende heeft gecontracteerd, maar maakt zich daarbij wel zorgen over het voetballoze halfjaar dat zijn sterspeler tegemoet gaat. Barcelona mag Arda door een registratieverbod pas vanaf januari opstellen. (Mundo Deportivo)

• De wereldvoetbalbond slingerde zaterdag een pijnlijk tweetje de wereld in over de Belgische competitie. Racing Genk begon inderdaad met een zege, maar de clubnaam van de kampioen wijkt toch echt een lettertje af...

Hij stond drie seizoenen onder contract bij Liverpool, maar kwam daar geen minuut in actie. Maar misschien hebben ze deze Armin Hodzic toch iets te vroeg afgeschreven. Zo zette hij dit weekend namelijk zijn club Dinamo Zagreb op voorsprong tegen Inter Zapresic...

• En als we toch bezig zijn... Zo maakte Richard Ortiz de openingsgoal namens Libertad tegen Deportivo Santani.

• Jordan Botaka (Excelsior), Jeroen Zoet (PSV) en Maikel Kieftenbeld (FC Groningen, nu Birmingham City) zijn genomineerd voor de titel Maatschappelijk Speler Eredivisie 2015, voor spelers die zich inzetten voor een sterkere samenleving.

• Massaal gesteund door zijn vele fans vecht Fernando Ricksen tegen de slopende ziekte ALS. Hij wordt vandaag 39 jaar.

• Ook jarig vandaag: de legendarische keeper José Luis Chilavert (50). Hij scoorde tientallen vrije trappen in zijn carrière, ook voor het nationale team van Paraguay was hij enkele keren trefzeker. In 2002 kreeg hij zelfs de kans om de eerste doelman te worden die scoorde op een WK.

• De legendarische Sir Stanley Matthews zei ooit: 'Je stopt niet met voetballen omdat je oud wordt, maar je wordt oud als je stopt met voetballen. Gefeliciteerd Theo Janssen, die zijn 34ste viert met een indrukwekkende baard.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.