Zieke Van Persie moet training Oranje laten schieten

Reacties

Robin van Persie moet mogelijk woensdag net als Rafael van der Vaart en Michel Vorm tegen Frankrijk verstek laten gaan vanwege ziekte.

Zieke Van Persie moet training Oranje laten schieten

Louis van Gaal kon een dag voor het vriendschappelijke duel in Stade de France weinig zeggen over zijn opstelling. De Oranje-bondscoach heeft al de nodige spelers zien afhaken, onder wie Van der Vaart en Vorm vanwege ziekte.

Van Persie is mogelijk de volgende die niet in actie kan komen. De spits van Manchester United is ook ziek. De training van dinsdag ging aan hem voorbij, waarmee het twijfelachtig is of hij woensdag binnen de lijnen gaat komen. 

Arjen Robben blijft woensdag wellicht ook aan de kant. De aanvaller van Bayern München gaf eerder al aan waarschijnlijk geen risico te willen nemen gezien de pijntjes die hij had overgehouden aan de Bundesliga-wedstrijd tegen Schalke 04.

Maar Van Gaal heeft de twee aanvallers nog niet afgeschreven voor het duel met Frankrijk. 'Een opstelling kan ik niet geven', gaf Van Gaal aan nog geen duidelijkheid te hebben over wie er beschikbaar zijn. Alleen liet de bondscoach weten dat Feyenoorder Jean-Paul Boëtius zijn debuut gaat maken.

Van Gaal ziet het niet als een probleem als zijn steraanvallers ontbreken. 'Ik hoef Van Persie en Robben niet te testen. Die gaan echt wel spelen op het WK als ze fit zijn.' De bondscoach maakt zich geen zorgen over de situatie van Van Persie bij het kwakkelende Manchester United. 'Robin komt uit een blessure en scoort bijna elke week, terwijl zijn ploeg niet in vorm is. Dat is een prestatie op zich.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.