Oranje-aanvoerder Van Persie: 'We moeten bescheiden zijn'

Reacties

Bondscoach Louis van Gaal noemde de oefeninterland van woensdag tegen Frankrijk al de laatste wedstrijd waarbij hij echt kon experimenteren met zijn selectie. Zijn dertigjarige aanvoerder Robin van Persie vindt het ook nog moeilijk in te schatten waar Oranje staat.

Oranje-aanvoerder Van Persie: 'We moeten bescheiden zijn'

'Dat is lastig aan te geven. We moeten bescheiden zijn. Er is geen reden voor té veel zelfvertrouwen. We moeten het elke keer weer laten zien', aldus de spits van Manchester United tegen Voetbal International.

Opvallend is dat Van Gaal bij zijn selectie voor het duel  met de Fransen liefst vier spelers voor het eerst opnam in zijn definitieve selectie. Davy Klaassen (Ajax), Jean-Paul Boëtius (Feyenoord), Quincy Promes (FC Twente) en Karim Rekik (PSV) kregen voor het eerst een definitieve uitnodiging. Ook PSV-doelman Jeroen Zoet kan woensdag in Parijs zijn debuut maken.

Van Persie (op de foto met Arjen Robben, die woensdag mogelijk ontbreekt vanwege blessureleed) volgt als aanvoerder de stroom van nieuwe talenten op de voet. 'Ik heb de afgelopen anderhalf jaar bij veel nieuwe jongens een mooie ontwikkeling gezien. Dat is knap.'

Van Persie kan woensdag tegen Frankrijk zijn 82ste interland spelen. De aanvaller is inmiddels al topscorer aller tijden van Nederland met 41 goals. Hij heeft daarmee huidig assistent-bondscoach Patrick Kluivert, die jarenlang het record in handen had, afgelost.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.