Debuut Boëtius en Promes lonkt door blessure Robben

Reacties

Het is nog maar zeer de vraag of Arjen Robben woensdagavond in Parijs zijn opwachting kan maken namens het Nederlands elftal in de oefeninterland tegen Frankrijk. De aanvaller van Bayern München kampt met bovenbeenbeenklachten.

Debuut Boëtius en Promes lonkt door blessure Robben

Robben liep zijn kwetsuur zaterdag op in het duel met Schalke 04. Binnen een half uur stond Bayern al met 4-0 voor. Uiteindelijk werd het 5-1 en scoorde Robben drie keer.

'Er kwam bij Schalke wat frustratie kijken', vertelt Robben aan De Telegraaf  over het duel van zaterdag, waarin hij een tik op zijn bovenbeen kreeg. 'Het ziet er niet goed uit en daarom is het misschien beter om geen risico te nemen.'

Ook Franck Ribéry, de Franse andere sterspeler van Bayern, zal hoogstwaarschijnlijk niet spelen volgens Robben.  'Hij zit wel bij de selectie, maar komt net terug van een blessure. Dus ik verwacht niet dat hij meespeelt. '

Het mogelijke ontbreken van Robben brengt een debuut van Quincy Promes of Jean-Paul Boëtius dichterbij. De aanvallers van FC Twente en Feyenoord zitten voor het eerst bij de selectie. Memphis Depay (PSV) en Dirk Kuijt (Fenerbahçe) zijn de andere twee aanvallers die op de flanken uit  de voeten kunnen. Klaas-Jan Huntelaar (Schalke 04) en Robin van Persie (Manchester United) zijn de kandidaat-spitsen. Jeremain Lens (Dinamo Kiev) ontbreekt vanwege zijn rode kaart in het oefenduel met Colombia.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.